Melyik a legnépszerűbb nőnapi virág?

nőnapi virág

Melyik a legnépszerűbb nőnapi virág?


Két visszafogottabb év után idén ismét erősödő forgalmat vár a hazai virágkereskedelemben a szigetszentmiklósi nagybani virágpiacot üzemeltető Flora Hungaria Kft. A kereslet a februári Valentin-nap után a március 8-i nőnapon ugrik meg jelentősen, de a cég nem számít az árak emelkedésére a tavalyi második félévi árakhoz képest.

A cég felmérései szerint a magyarok szeretnek virágot ajándékozni. Tavasszal még az anyák napja és a ballagások időszaka, az év második felében pedig a Mária, Erzsébet és Katalin névnap, valamint a mindenszentek és a halottak napja, illetve az advent időszaka hoz kiemelkedő forgalmat.

Nőnapkor a legnépszerűbbek a tavaszi szezonhoz kapcsolódó virágok, például a tulipán, a jácint, a nárcisz cserepes és vágott formában is, valamint a friss hazai előállítású dísznövények, mint a primula és a ciklámen.

A vágott virágok mellett keresettek a tartós dísznek számító cserepes növények, és észrevehetően megnőtt a tudatos vásárlók aránya. A tavasszal kapható virágok között hazai termesztésűek és importáltak is megjelennek, de kifejezetten népszerűek a virágos dísznövények és a szezonális hazai termékek.

A járvány alatt és után erős növekedést tapasztaltak a balkonnövények és az egynyári növények forgalmában, egyértelműen látszott, hogy szebb otthonok kialalakítására törekedtek a vásárlók.

Forrás: MTI, kép: Unsplash

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért, 2200 forint támogatásért elérsz minden támogatói tartalmat, a heti videókat és írásokat is. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a hello@centauriweb.hu vagy a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is megköszönve, és remélve, hogy szövetségesek leszünk.   

még több virág

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

2 hozzászólás

  1. Két héttel ezelőtt vettem kettő cserepes még jócskán a hagymából alig kilátszó jácintot, az egyik a lakásban maradt, a másikat kiültettem a teraszra egy üres balkonládába, kettő primula társaságában. A benti egy hét alatt kinőtt és kivirágzott és gyorsan el is sárgult nagyjából egy hét alatt. A kinti most kezdett iperedni, isteni illata van és lassan növekszik, a színe sötétlila és dús a kúp alakú virág. Ma az egyik szupermarketben tömeg volt késő délután, nem értettem először miért, aztán azt láttam, hogy sok férfi több színes cserepes virággal közlekedik:-))), nyilván készülnek holnapra.

    1. Author

      Azért ez a tolongás szívmelengető. 🙂 Az én asztalomon is virít két jácint a tescóból, imádom az illatát, és egész jól is bírja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük