Jachtokra vadászik a traumatizált orka

gibraltár jacht orka

Jachtokra vadászik a traumatizált orka


Az elmúlt években megszaporodtak a kisebb hajók ellen irányuló orkatámadások Gibraltárnál, az állatok már három hajót is elsüllyesztettek. Az incidensek mögött a kutatók egy White Gladis nevű nőstényt sejtenek, és arra gyanakszanak, hogy az állat talán csónakkal ütközött vagy halászhálóba tekeredett, és azóta nem szívleli az erre emlékeztető járműveket.

White Gladis ráadásul nemcsak magánakciókat folytat, de a többieket is megtanítja arra, mi a teendő a véleménye szerint illetéktelenekkel.De a tudósok azt is fenntartják, hogy esetleg csak az ember érzékeli agressziónak az orkák viselkedését, amely mögött játékos szándék is állhat. A kardszárnyú delfinek ugyanis rendkívül kíváncsi állatok.

A teljes cikk ITT olvasható.

Kép forrása: Elvis Bekmanis/Unsplash

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kérj tőlünk hírlevelet!

  Név*

  Email cím*


  Támogasd a Cenwebet extrákért, és hogy sokáig tartson ez a közös kaland!

  Abban hiszek – és azt szeretném –, ha ezen a kérésen hamar túljutnál, és az oldal maga győzne meg arról, hogy érdemes ez a projekt a támogatásodra. Fontos a marketing, nem kétlem, de szeretném azt hinni, hogy az utóbbi 15 év a legjobb érv.

  még több tenger

  Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

  még több USB

  Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

  Erdővé változtatják a gigantikus szeméttelepet

  Tizenegy évvel ezelőtt végleg bezárt Rio híres hulladéklerakója, a Guanabara-öböllel határos terület. Az 1970 és 2012 között szeméttelepként használt Jardim Gramacho lerakóba nyolcvanmillió tonna hulladék…

  1 hozzászólás

  1. Tilikum, a fogságban tartott orca is megölte a gondozóját. Néhány éve még látható volt a filmes oldalakon a róla készült dokumentum film.

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük