Itt lesznek idén méhlegelők Budapesten

Méhlegelő

Itt lesznek idén méhlegelők Budapesten


Idén történt néhány változás tavalyhoz képest a fővárosi vadvirágos sávokban: egyes kedvelt kutyasétáltató helyeket kivettek a programból, mint például a Gellért-hegyen a Búsuló Juhász feletti domboldalt, míg a Budai Vár nyugati lejtőjén, a Lovas út mentén csökkentették a terület méretét. A Népligetben a tavalyi helyszínek helyett új, kevésbé frekventált területeket jelöltek ki, és

bekerült néhány új helyszín is: a IV. kerületben a Szilas patak mentén két gyepfolt, a XI. kerületben a Citadella déli oldali rézsűje és a Hunyadi János út menti zöldsáv.

Idén a Fővárosi Csatornázási művek is csatlakozott a programhoz, így a közparkok és közlekedési utak menti zöldsávok mellett egyes patakpartokon is találkozhatunk vadvirágos rétekkel. Budapest weboldalán megnézhetjük, hol vannak pontosan a kijelölt területek.

Kép forrása: Jenna Lee/Unsplash

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért, 2200 forint támogatásért elérsz minden támogatói tartalmat, a heti videókat és írásokat is. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő neked, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a hello@centauriweb.hu vagy a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is megköszönve, és remélve, hogy szövetségesek leszünk.   

még több virág

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

még több USB

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Erdővé változtatják a gigantikus szeméttelepet

Tizenegy évvel ezelőtt végleg bezárt Rio híres hulladéklerakója, a Guanabara-öböllel határos terület. Az 1970 és 2012 között szeméttelepként használt Jardim Gramacho lerakóba nyolcvanmillió tonna hulladék…


5 hozzászólás

 1. Annyira szeretnék látni valahol egy normális fotót egy budapesti méhlegelőről!!!

 2. Csodálkozom kicsit, hogy a XIV. kerület
  – ami elvileg Budapest egyik zöld kerülete -, a listában csak a Rákos-patak partjával szerepel. 😮

   1. Egyetértek!
    Pl. a II. kerület egyáltalán nincs a listában, és a XII. is csak egy helyszínnel szerepel. 🤔

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük