Gyümölcsöskertet ültetnek egy budapesti parkban

gyümölcsöskert

Gyümölcsöskert készül egy budapesti parkban


Mostanában több hírt is hoztunk a budapesti faültetésekről, most pedig egy egészen szokatlan akcióról értesültünk: a Főkert a XIII. kerületi Kubala László parkban alakít ki mini gyümölcsöskertet, ahonnan az ígéret szerint néhány év múlva bárki szedegethet almát, cseresznyét, kajszit, diót és szilvát. A kertet ribizlicserjék határolják, így ezekből is lehet csipegetni majd a melegben.A fák sikeres megtelepedése érdekében alapos talajlazítást kellett végezni, és a kertészek kiemelték a mélyben megbúvó betondarabokat is, majd talajt cseréltek és komposztot terítettek a fahelyek környezetében.

A kis facsemeték az első néhány évben csak egy-két terméssel fognak minket megajándékozni, még erősödniük kell, ezért ideiglenes kerítéssel körbe is kerítették a területet.Forrás és képek: Főkert/Facebook, ahol további képeket találunk a munkálatokról, címlapkép: Unsplash

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért, 2200 forint támogatásért elérsz minden támogatói tartalmat, a heti videókat és írásokat is. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő neked, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a hello@centauriweb.hu vagy a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is megköszönve, és remélve, hogy szövetségesek leszünk.   

még több kert

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

még több fa

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

5 hozzászólás

 1. Ez a leggusztább hír itt ma- nagyon jó ötlet. Legyen idejük megnőni s ne bántsa őket senki. Amikor az ember falun nőtt nem is gondolta milyen szerencsés- nekünk ott volt minden szabadon, a szüleink kertjein kívül az összes vadon nőtt(legalábbis gazdája nem volt) apró (bocs így hívták) bakszar körte, cseresznye, sokféle alma, búzaérő szilva, fosóka szilva , szeder, a hatalmas kaszálókon elszórtan ezek a gyümölcs fák, meg az erdő széle tele volt eperrel, ősszel pedig a szántóföldek széle meg tintakék jó savanyú kökénnyel- micsoda paradicsom volt , mégis a városba vágytunk.

  1. Author

   Micsoda bőség! 🙂 Ami nekem a gyerekkoromból hiányzik az az apró, édes nyári alma. Azt mi is valami random helyről szedtük fel, imádtam.

 2. Ez nagyon jó hír, sok sikert és türelmet a kertészeknek hozzá!!

  1. Author

   Nekem is nagyon tetszik az ötlet. Azt nem tudom, hogy a szmogot mennyire veszik fel a gyümölcsök.

   1. Ez nekem is megfordult a fejemben, hiszen bodzavirágot sem ajánlott forgalmas út mellett szedni. Nem tudom, hogy egy gyülcsöskert fáin a város közepén milyen gyümölcs terem majd, mennyire lesz ártalmas az egészségre. Vajon vizsgálta-e ezt valaki? 🤔

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük