Ezt az ételt készítjük a leggyakrabban, ha gyorsan ennénk meleget
A Pick Zrt. felmérést végzett, melyből többek között az is kiderül, melyik a legnépszerűbb meleg és gyorsan összedobható étel a magyarok körében.
A legtöbb ember, vagyis a megkérdezettek háromnegyede rántottát dob össze utolsó pillanatos gyorssegélyként, de nem sokkal maradt le a melegszendvics sem, hatvankilenc százalékkal, míg a virsliért ötvenkilenc százalék nyúl, ha nincs ideje hosszabban főzni.
A gyártót elsősorban az ez utóbbihoz kapcsolódó szokások érdekelték, amelyek elég sok embert érintenek, tekintve, hogy tíz megkérdezettből kilenc vásárol rendszeresen a termékből. Negyvennyolc százalékuk keresi kimondottan a magas hústartalmú virsliket, harminckilenc százaléknak pedig a hústartalmon felül fontosan a magas minőségű alapanyagok is.
A legnépszerűbbek a sertéshúsból készült virslik, a roppanós virsliket pedig a frankfurti és a bécsi virsli követi a kedveltségi listán.
Bár a virsli eredeti recept alapján sertéshúsból készül, a baromfivirslik is egyre népszerűbbek, de így is csak a megkérdezettek tizenhat százaléka keresi kifejezetten ezeket a termékeket. A gyermekes családok általában előnyben részesítik a hámozott és baromfihúsból készült kisebb méretű virsliket, míg a felnőttek inkább a sertéshúsból készült, roppanós virsliket fogyasztják.
Forrás: MTI, kép: Unsplash
Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!
Kedves olvasó,
ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért, 2200 forint támogatásért elérsz minden támogatói tartalmat, a heti videókat és írásokat is. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).
Ha egyik mód sem megfelelő neked, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a hello@centauriweb.hu vagy a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is megköszönve, és remélve, hogy szövetségesek leszünk.
Az örök virsli- amióta láttam egy olyan videót amiben a virsli készítést mutatták be baromfi húsból (még a pelyhes csibéket is beledarálták) azóta a legritkább esetben vásárolok virslit. Leginkább a Kométa virsli készítményiből merek venni, ami sertéshúsból készül. Maradok a jó kis házi tojás mellett, ami finom és nagyon sokféle módon lehet belőle gyorsan ételt készíteni. Néha elgondolom, hogy mennyi szemetet megeszünk, mennyivel jobb a lila hagyma meg a fokhagymás piritós, igazi rendes búzalisztből készült kenyérből, vagy a szimpla kacsazsíros kenyér, ha az ember nagyon éhes és nincs ideje rendes ételt főzni .