George Clooney a Broadwayn debütál

George Clooney

George Clooney a Broadwayn debütál


George Clooney a Jó estét, jó szerencsét! című, 2005-ben bemutatott filmjének színpadi adaptációjában debütál jövő tavasszal a Broadwayn – számolt be róla a The Hollywood Reporter.

A tévé hőskorának kiemelkedő személyiségéről, Edward R. Murrow újságíróról szóló filmet Clooney rendezte, a forgatókönyvét Grant Heslovval együtt írta, és ő alakította Murrow CBS televízióban sugárzott See It Now című műsorának egyik alkotóját is. A produkciót hat Oscarra jelölték, köztük a legjobb film díjára.


A színpadi adaptáción megint Heslovval dolgozik, de a darabban már Murrow szerepében láthatja őt a Broadway közönsége. A Good Night, and Good Luck (Jó estét, jó szerencsét!) című előadást 2025 tavaszán tűzi műsorára a Shubert színház.


Clooney közleményében megtiszteltetésnek nevezte, hogy a Broadwayn is bemutatkozhat, mint mondta, ez minden színész vágya.

A darabot rendező, Tony-díjas David Cromer szerint Murrow a mai médiavilágban már ritkának tűnő erkölcsi tisztánlátással bírt. Az akkori élő tévéműsorok olyan közvetlenek voltak, amit ma már csak közönség előtt, a színpadon lehet visszaadni.

Edward R. Murrow akkor robbant be a köztudatba, amikor a második világháború eseményeit tudósította Európából a rádióban, és sokan követték figyelemmel Joseph McCarthy szenátor elleni kampányát. A politikust sokan kritizálták a feltételezetten kommunista ideológiát valló személyek üldözése miatt a hidegháború világnézeti csatározásai közepette.

Forrás: MTI, Wikipédia, kép: Stefano Malandrino/Wikimedia, CC BY 2.0 DEED

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért elérsz minden támogatói tartalmat. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is köszönjük!   

még több film

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük