IRODALOM | SZÍNHÁZ » Hozzászólás: IRODALOM | SZÍNHÁZ

#22167
Szabó Edit
Felhasználó

    Egyik nagy színházi élményemet hozom.

    A Pesti Színházban láttam Nick Payne Inkognitó című kortárs drámáját. Kicsit tartottunk tőle előzetesen, de nekem nagyon tetszett. Megosztó darab, van, akinek nagyon tetszik, van akinek nagyon nem. Szerintem aki szereti a rejtvényeket, annak biztosan tetszeni fog.

    „Az Inkognitó nem szokványos előadás. Amikor a szinopszist elolvastam, rögtön megragadott, hogy nem pusztán egy szórakoztató történetről van szó, hanem tudományos és tanító jellege is van. A szálak felfejtése pedig nemcsak a nézőknek, hanem a színészeknek és nekem rendezőként is nagy kaland. Megdolgoztatja az agyunkat. Rettenetesen kell figyelni, főleg az első 10 percben, utána pedig rá lehet ülni ennek a drámának a hullámára, és elkezdődhet egy nagyon élvezetes utazás” – emeli ki Szőcs Artur, rendező.
    Négy szálon fut a történet, amely két megtörtént és két kitalált eseményen alapul. Négy színész játssza az összes – tizenvalahány – szerepet, mindössze pár kellékkel, viselkedéssel, hanghordozással érzékeltetve a váltást térben és időben is: Kovács Patrícia, Márkus Luca, Horváth Szabolcs és Nagy Ervin. Szerintem zseniálisan.

    Eltelik egy kis idő, míg a néző rájön, hogy miről is van szó, és tényleg nagyon kell figyelni, hogy aztán a végén a puzzle kis darabkái a helyükre tudjanak kerülni, és összeálljon a darab.

    Sajnos, ebben az évadban már nem látom műsoron, de hátha a következőben még látható lesz. Nekem nagy élmény volt.