Cenweb fórum » IRODALOM | SZÍNHÁZ

  • Indította
    Témakör
  • #21010
    Centauri
    Adminisztrátor

      Ajánlanál egy regényt? Láttál egy remek előadást? Írj róla nekünk és a többi fórumozónak!

    2 hozzászólás mutatása
    • Szerző
      Hozzászólás
      • #22167
        Szabó Edit
        Felhasználó

          Egyik nagy színházi élményemet hozom.

          A Pesti Színházban láttam Nick Payne Inkognitó című kortárs drámáját. Kicsit tartottunk tőle előzetesen, de nekem nagyon tetszett. Megosztó darab, van, akinek nagyon tetszik, van akinek nagyon nem. Szerintem aki szereti a rejtvényeket, annak biztosan tetszeni fog.

          „Az Inkognitó nem szokványos előadás. Amikor a szinopszist elolvastam, rögtön megragadott, hogy nem pusztán egy szórakoztató történetről van szó, hanem tudományos és tanító jellege is van. A szálak felfejtése pedig nemcsak a nézőknek, hanem a színészeknek és nekem rendezőként is nagy kaland. Megdolgoztatja az agyunkat. Rettenetesen kell figyelni, főleg az első 10 percben, utána pedig rá lehet ülni ennek a drámának a hullámára, és elkezdődhet egy nagyon élvezetes utazás” – emeli ki Szőcs Artur, rendező.
          Négy szálon fut a történet, amely két megtörtént és két kitalált eseményen alapul. Négy színész játssza az összes – tizenvalahány – szerepet, mindössze pár kellékkel, viselkedéssel, hanghordozással érzékeltetve a váltást térben és időben is: Kovács Patrícia, Márkus Luca, Horváth Szabolcs és Nagy Ervin. Szerintem zseniálisan.

          Eltelik egy kis idő, míg a néző rájön, hogy miről is van szó, és tényleg nagyon kell figyelni, hogy aztán a végén a puzzle kis darabkái a helyükre tudjanak kerülni, és összeálljon a darab.

          Sajnos, ebben az évadban már nem látom műsoron, de hátha a következőben még látható lesz. Nekem nagy élmény volt.

        • #22133
          Zilahi Lívia
          Felhasználó

            Itt még nem jártam:-)

            Björn Natthiko Lindeblad könyvét ” Lehet, hogy tévedek” címmel várom nagy izgalommal, a legújabb szerzeményem lesz. Igaz történet egy közgazdászról, aki 17 évre buddhista szerzetesek közé megy majd visszatér Svédországba. Egy barátnőm ajánlotta a minap, aki minden éjjel kiolvas egy könyvet, mert nem tud aludni, megszállta a könyvtárat is meg a szomszédai könyvtárait is. “Ez a könyv egyszerűen csak arról szól, hogyan viszonyulj a gondolataidhoz és az érzéseidhez úgy, hogy az életed jobbá váljon”-ezt írták amikor a rendelést nézegettem. Szóval hamarosan beszámolok róla:-)))

            • #22136
              Centauri
              Adminisztrátor

                Várjuk! Azért az durva, ha valaki minden éjjel kiolvas egy könyvet. Ha csak ilyet hallok, már szorongok is, miután tavaly sikeresen átéltem az inszomniát. Valószínűleg tényleg a legjobb, amit tehet az ember ilyen helyzetben, hogy olvas.

            • #21853
              Centauri
              Adminisztrátor

                Életem egyik legemlékezetesebb előadása volt!

                Baryshnikov élő egyenesben ölte meg magát Bécsben

                • A hozzászólás módosításra került: 2 months, 2 weeks telt el-Centauri.
                • A hozzászólás módosításra került: 2 months, 2 weeks telt el-Centauri.
                • #22161
                  Zilahi Lívia
                  Felhasználó

                    Belőlem film őrültet csinált az álmatlanság- de eszembe jutott már az Insomnia film akkor is, amikor írtad, hogy Veled mi történt. Christopher Nolan filmje Al Pacino főszereplésével, meg sok más hírességgel, majd a filmes oldalra elviszem a linket. Szuper jó krimi.

                     

                    • #22165
                      Centauri
                      Adminisztrátor

                        Azért basszus jobban örülnék, ha tudnál aludni. Én írok, nekem felmentésem van alvásból 🙂 🙂 , de neked?…

                2 hozzászólás mutatása
                • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.