Cenweb fórum » IRODALOM | SZÍNHÁZ

 • Indította
  Témakör
 • #21010
  Centauri
  Adminisztrátor

   Ajánlanál egy regényt? Láttál egy remek előadást? Írj róla nekünk és a többi fórumozónak!

  2 hozzászólás mutatása
  • Szerző
   Hozzászólás
   • #22167
    Szabó Edit
    Felhasználó

     Egyik nagy színházi élményemet hozom.

     A Pesti Színházban láttam Nick Payne Inkognitó című kortárs drámáját. Kicsit tartottunk tőle előzetesen, de nekem nagyon tetszett. Megosztó darab, van, akinek nagyon tetszik, van akinek nagyon nem. Szerintem aki szereti a rejtvényeket, annak biztosan tetszeni fog.

     „Az Inkognitó nem szokványos előadás. Amikor a szinopszist elolvastam, rögtön megragadott, hogy nem pusztán egy szórakoztató történetről van szó, hanem tudományos és tanító jellege is van. A szálak felfejtése pedig nemcsak a nézőknek, hanem a színészeknek és nekem rendezőként is nagy kaland. Megdolgoztatja az agyunkat. Rettenetesen kell figyelni, főleg az első 10 percben, utána pedig rá lehet ülni ennek a drámának a hullámára, és elkezdődhet egy nagyon élvezetes utazás” – emeli ki Szőcs Artur, rendező.
     Négy szálon fut a történet, amely két megtörtént és két kitalált eseményen alapul. Négy színész játssza az összes – tizenvalahány – szerepet, mindössze pár kellékkel, viselkedéssel, hanghordozással érzékeltetve a váltást térben és időben is: Kovács Patrícia, Márkus Luca, Horváth Szabolcs és Nagy Ervin. Szerintem zseniálisan.

     Eltelik egy kis idő, míg a néző rájön, hogy miről is van szó, és tényleg nagyon kell figyelni, hogy aztán a végén a puzzle kis darabkái a helyükre tudjanak kerülni, és összeálljon a darab.

     Sajnos, ebben az évadban már nem látom műsoron, de hátha a következőben még látható lesz. Nekem nagy élmény volt.

    • #22133
     Zilahi Lívia
     Felhasználó

      Itt még nem jártam:-)

      Björn Natthiko Lindeblad könyvét ” Lehet, hogy tévedek” címmel várom nagy izgalommal, a legújabb szerzeményem lesz. Igaz történet egy közgazdászról, aki 17 évre buddhista szerzetesek közé megy majd visszatér Svédországba. Egy barátnőm ajánlotta a minap, aki minden éjjel kiolvas egy könyvet, mert nem tud aludni, megszállta a könyvtárat is meg a szomszédai könyvtárait is. “Ez a könyv egyszerűen csak arról szól, hogyan viszonyulj a gondolataidhoz és az érzéseidhez úgy, hogy az életed jobbá váljon”-ezt írták amikor a rendelést nézegettem. Szóval hamarosan beszámolok róla:-)))

      • #22136
       Centauri
       Adminisztrátor

        Várjuk! Azért az durva, ha valaki minden éjjel kiolvas egy könyvet. Ha csak ilyet hallok, már szorongok is, miután tavaly sikeresen átéltem az inszomniát. Valószínűleg tényleg a legjobb, amit tehet az ember ilyen helyzetben, hogy olvas.

      • #21853
       Centauri
       Adminisztrátor

        Életem egyik legemlékezetesebb előadása volt!

        Baryshnikov élő egyenesben ölte meg magát Bécsben

        • A hozzászólás módosításra került: 4 months telt el-Centauri.
        • A hozzászólás módosításra került: 4 months telt el-Centauri.
        • #22161
         Zilahi Lívia
         Felhasználó

          Belőlem film őrültet csinált az álmatlanság- de eszembe jutott már az Insomnia film akkor is, amikor írtad, hogy Veled mi történt. Christopher Nolan filmje Al Pacino főszereplésével, meg sok más hírességgel, majd a filmes oldalra elviszem a linket. Szuper jó krimi.

           

          • #22165
           Centauri
           Adminisztrátor

            Azért basszus jobban örülnék, ha tudnál aludni. Én írok, nekem felmentésem van alvásból 🙂 🙂 , de neked?…

        2 hozzászólás mutatása
        • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.