Mesterséges intelligenciával készült filmeket láthatunk a moziban

mesterséges intelligenciával

Mesterséges intelligenciával készült filmeket láthatunk a moziban


Csaknem harminc országból 145 pályamű érkezett a magyar szervezésű nemzetközi AI Film Festival-ra (AIFF), az alkotásokból pedig rangos zsűri választotta ki a legjobbakat. Ezeket vasárnap ingyen, regisztrációval nézhetjük meg március 3-án, vasárnap a budapesti Bem Moziban. A versenyre öt kategóriában (látványfilm, dokumentumfilm, kísérleti film, videóklip és vegyes művészeti alkotás), maximum tizenöt perces, legalább a mű felében mesterséges intelligenciával készült alkotásokkal nevezhettek a készítők.

Mint Sallai Ervin, az AI Film Festival alapítója és főszervezője elmondta: a mesterséges intelligencia térnyerése rámutatott arra, hogy új értelmezésben kell kezelnünk az ennek segítségével gyártott tartalmakat. “Magyarország mindig is úttörő volt a filmiparban, így nem véletlen, hogy pont nekünk jutott eszünkbe egy új típusú, AI fókuszú filmfesztivál létrehozása” – tette hozzá.

A beérkezett versenymunkák rendkívül sokszínűek: az ausztrál furcsa szőrős lények funk videoklipjétől az elgondolkodtató francia környezetvédelmi filmen át egészen a költői vagy éppen vicces magyar kísérleti alkotásokig rengeteg stílussal és vizuális kultúrával találkozhatnak a nézők.

A kiválasztási folyamat során több mint hétórányi versenyfilmet nézett végig a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) hallgatóiból, reklámszakemberekből és a Bujtor István Moziklub tagjaiból álló előzsűri.

A rövidített listára került alkotások közül a magyarországi MI közösség alapítói, valamint filmes és designszakemberek választották ki a győztes rövidfilmeket. A szakmai zsűri tagja volt többek között Deák Kristóf Oscar-díjas filmrendező, Glaser Katalin animációs rendező, Bakk Ágnes, a MOME Interakció és Immerzió Hub vezetője és Pártfalusi Attila, a MOME Media Design BA szakvezetője is.

A díjátadó után filmes beszélgetés lesz a Manyi – Kulturális Műhelyben Deák Kristóf rendezővel, Miki357 reklám- és videoklip rendezővel, Juszt Balázs rendezővel, Szabó Simon színésszel és Falcao (LavaLava) reklámszövegíróval. A fesztiválról további információk az esemény Facebook-oldalán találhatók, és itt ízelítőt kaphatunk abból, milyen egy MI-film. Regisztálni a cooltix.hu-n lehet.

Forrás: MTI, kép: Unsplash

Légy oly kedves, oszd meg másokkal is!

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért, 2200 forint támogatásért elérsz minden támogatói tartalmat, a heti videókat és írásokat is. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a hello@centauriweb.hu vagy a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is megköszönve, és remélve, hogy szövetségesek leszünk.   

még több M.I.

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

még több film

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Légy oly kedves, oszd meg ezt a cikket!
Köszönjük!

1 hozzászólás

  1. Játékfilm kategória ugyan még nincs, de a színészek már biztosan gondolkodóba estek.
    Vajon milyen lehet egy, az AI által készített dokumentumfilm? 🤔

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük