Kipróbálnád, milyen a fajfelmérés élesben? Ez a program neked szól!

fajfelmérés

Kipróbálnád, milyen a fajfelmérés élesben? Ez a program neked szól!


Tudod, hogy mi az a BioBlitz? A fajfelmérés egy igazán hatékony és szórakoztató, szóval nagyon korszerű módja. Lényege, hogy a szakemberekből és önkéntesekből álló kutatók minden lehetséges fajt összeírnak, amellyel egy adott területen 24 órán belül találkoznak.


Forrás: Pangea Egyesület

Egy-egy ilyen felmérés nemcsak arra ad alkalmat a természetrajongóknak és megfigyelőknek, hogy jobban megismerjék az élővilágot, a tudományos módszereket, és hogy más profi és amatőr kutatókkal találkozzanak vagy akár ritkaságokat is felfedezzenek, de arra is, ami szintén nem elhanyagolható szempont, hogy kikapcsolódjanak és jól érezzék magukat.


Ha szeretnél részt venni egy hasonló eseményen, most itt az alkalom, mert május 24-én és 25-én a Pangea Egyesület, (akiktől nemrég egy másik izgalmas programot is ajánlottunk), és a Balaton-felvidéki Nemzeti Park 24 órás vadon leltárt hirdet Pénzesgyőrben, amelyre gyerekeket és felnőtteket egyaránt várnak.


Forrás: Pangea Egyesület

„Szeretnél belelátni egy biológus mindennapi munkájába? Amatőr természetbúvár vagy, esetleg a te gyermeked is minden bogarat összeszed? Madarat lehetne fogatni vele? Egyfolytában kérdez és mesél az élővilágról? Akkor itt a helyetek a a Bioblitzen!“ – szól a szervezők meghívása.

Ami biztosan lesz:

  • 24 órás fajvadászat
  • Profi kutatók, szakértők mesélnek sok-sok szemléltető anyaggal: koponyák, csontok, rovarpreparátumok, fészkek, bagolyköpetek segítségével.
  • Érdekes játékokkal (kirakók, színezők, kincskeresős feladatok) mutatják be az élővilág sokféleségét kicsiknek, nagyoknak.
  • Vezetett felfedező sétákat tartanak a botanika, a madarászat, a lepkészet, a csigakeresés témájában.
  • A sétákon a kutatási módszerekbe is belekóstolhatunk: avarrostálás, madárgyűrűzés, éjszakai lepkészet, denevérdetektorozás, kisemlős-csapdázás.
  • Másnap kora délután, 24 óra elteltével összegzik a fajlistát.

Forrás: Pangea Egyesület

A belépés ingyenes!
Időpont: 2024. május 24-25.
Helyszín: Pénzesgyőr

Bővebb információk a Pangea Egyesület honlapján és az esemény Facebook-oldalán találhatók.

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért elérsz minden támogatói tartalmat. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is köszönjük!   

még több program

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

1 hozzászólás

  1. Hihetetlenek ezek a fiatal kutatók- micsoda eredeti ötlet. Ilyenkor megnyugszom, mert van remény:-)))

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük