Megvan Budapest hivatalos születésnapi tortája

Budapest Tortája

Megvan Budapest hivatalos születésnapi tortája


A Fővárosi Önkormányzat képviseletében a Budapest Brand nZrt. és a Magyar Cukrász Ipartestület nyitott pályázatot hirdetett Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 150. évfordulójára, amelynek célja egy olyan ünnepi torta megalkotása volt, ami alapanyagaiban a múltat, megjelenésében viszont a mai kort és a jelen trendeket képviseli. A pályázatra nevezhettek cukrászdák, vendéglátó tevékenységet folytató vállalkozások, illetve vendéglátóipari szakképző iskolák is.

A szakmai zsűri tagjai – Balogh Nóra, Andrész Zoltán és Pataki Ádám cukrászmesterek, valamint Faix Csaba, a Budapest Brand vezérigazgatója – öt torta közül választották ki a nyertes süteményt. Budapest ünnepi tortája, a Belvárosi Auguszt Cukrászda alkotása, a Natalis, vagyis stílszerűen Születés lett. A tortát november 17-től lehet megkóstolni a cukrászdákban.A Natalis elkészítésénél arra törekedtek, hogy a pályázati kiírásban szereplő alapanyagok közül megtalálják azt a hármat, amely a legjellemzőbb volt az egyesítés korszakára, és amellyel a legszebb ízharmóniát lehet elérni.

Így esett a választás a mogyoróra, a kávéra és a csokoládéra.

A torta a megjelenésében is felidézi a cukrászati szempontból is korszak nagy klasszikusait, a Dobos tortát és az Eszterházy tortát, ugyanakkor azoktól eltérő ízvilággal rendelkezik. “A hangsúly a mogyorón van, míg a kávé és a csokoládé a maguk kesernyés, aromás ízeivel kitűnően gazdagítják a mogyoró ízét. A csavart az áfonya adja, melynek savassága könnyebbé és vibrálóvá varázsolja az összhatást” – mutatta be Müller Csilla, a torta megálmodója a nyertes süteményt.Az Auguszt cukrászdák is a közelmúltban ünnepelték az alapításuk 150. évfordulóját, ezért a készítőknek külön megtiszteltetés és öröm volt, hogy ők nyerték meg a pályázatot. A csatlakozó cukrászdák listája november 15-től a www.cukraszat.net oldalon érhető el.

Forrás és képek: Budapest Brand nZrt.

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Patreon-tagok körébe ITT. Csupán havi két-három kiló kenyér áráért, 2200 forint támogatásért cserébe elérsz minden támogatói tartalmat, a heti videókat és írásokat is. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség ITT. Ha egyik mód sem megfelelő neked, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress meg mailben a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is megköszönve, abban a reményben, hogy szövetségesek lehetünk. A legjobbakat, üdv, Cen’   

még több Budapest

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

még több gasztro

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Mégsem annyira áldásos az időszakos böjt?

Az utóbbi időben egyre nagyobb népszerűségre tesz szert, és a tavaszi böjti időszakban különösen gyakran kerül a figyelem középpontjába az időszakos vagy szakaszos böjt…Tovább

1 hozzászólás

  1. Isteni lehet, ki ne hagyjátok! 😋

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük