Elindult a BKV ünnepi fényflottája

fényvillamosok

Mától fényvillamosok és fénybuszok járják Budapest utcáit


Egy év kényszerszünet után kilenc feldíszített járművel tér vissza a BKV ünnepi fényflottája, amelyet összesen öt kilométernyi fényfüzér, azaz száznegyvenezer energiatakarékos LED-izzó díszít. A járművek – a december 10-én induló Fogaskerekű kivételével – december 1-jén kora este egyszerre gördültek ki a Hungária kocsiszínből, hogy egészen január 7-ig róják a budapesti utcákat.


A zászlóshajó, a 2009 óta közlekedő klasszikus Fényvillamos, a Ganz UV mellett 2023-ban már nyolc jármű kapott ünnepi díszkivilágítást. Kültéri LED-szalagok és füzérek kerültek egy KCSV-7, egy TW6000 (Hannoveri), egy T5C5K2 (Tátra), egy ICS (Ganz-csuklós) és egy Combino villamosra, valamint újdonságként egy szóló és egy csuklós Mercedes-Benz Conecto autóbuszra is.
A járműveket több mint százan díszítették az elmúlt hetekben a kocsiszínekben és a buszgarázsban. A KCSV-7, a Tátra és a Ganz-csuklós villamosokon ünnepi fényt kaptak az áramszedők, és több jármű belső terébe is díszítés került.


A hagyományos Fényvillamos mennyezetére a LED-háló mellett százötven darab horgolt díszt is akasztottak, amelyeket a BKV egyik utasa ajánlott fel az idén százötven éves Budapest tiszteletére.Az UV a 2-es, 19-es, 47-es, 49-es, 14-es, 69-es, 50-es, 42-es, 42-50-es, 14-41-es vonalakon jár, a Tátra villamos Budán és Pesten is feltűnik, az 1-es, 17-es, 41-es, 56-os, 61-es, 59-es, 14-es vonalakon közlekedik. A Combinóra a 4-es-6-os, a KCSV-7-re a 2-es és 23-as vonalán, a Ganz-csuklósra a 47-es, 49-es, a Hannoverire pedig a 42-es, 50-es és 51A vonalán szállhatunk fel.A szóló Mercedes-Benz Conecto fénybuszra a 105-ös és a 91-es vonalon lehet felszállni, a csuklósra pedig a 7-es, 26-os vonalon. A menetrendek megtalálhatók a BKK oldalán.

Forrás: BKV Zrt./Facebook, képek: Mészáros András/BKV

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért, 2200 forint támogatásért elérsz minden támogatói tartalmat, a heti videókat és írásokat is. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő neked, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a hello@centauriweb.hu vagy a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is megköszönve, és remélve, hogy szövetségesek leszünk.   

még több karácsony

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Csak óvatosan az illatokkal!

Nem szabad túlzásba vinni az illatosítók használatát, mivel az azokból felszabaduló anyagok és égéstermékek felesleges terhet rónak az emberi szervezetre…Tovább

még több Budapest

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Ez a hely az idén az Év étterme

A Dining Guide 2005 óta adja át díjait a legjobb éttermeknek, így idén is elismerték a kiemelkedő teljesítményeket. Ebben az évben viszont jelentősen megváltozott…Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük