A tudás varázslat! Ne mondj le róla!

A tudás varázslat! Ne mondj le róla!

SZÍNNEL LÉLEKKEL

Az ismeretanyag csökkentésével valójában elvesszük az ember egyik legnagyobb örömét. Mindenki, aki bármiben is jártasabb az átlagosánál, visszaigazolhatja, mekkora örömforrás ez a tudás a számára. Egy asztalos épp úgy örül annak, hogy ránézésre különbözteti meg a fenyődeszkát a tölgyfától, mint egy horgász, amikor ránézésre megmondja, hová kell bevetni a horgot, ha süllőt akar fogni, a gombagyűjtő, amikor könyvek nélkül első látásra magabiztosan ismeri fel az ánizsgombát, egy irodalmár, amikor azonnal érti egy regény finom utalásait vagy intertextualitását.

A pillanat varázsa ez. Azoknak a pillanatoknak a varázsa, mely pillanatok hosszú sora adja majd végső soron életutunk egészét, és talán értelmét is.


Fotó: Centauri

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért, 2200 forint támogatásért elérsz minden támogatói tartalmat, a heti videókat és írásokat is. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő neked, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a hello@centauriweb.hu vagy a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is megköszönve, és remélve, hogy szövetségesek leszünk.   

még több “Színnel lélekkel”

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Amire büszke vagyok: a jobb lábam

Úgy visz engem minden barangolásra, fotózásra, varsák ellenőrzésére, éjjeli lepkészetekre, hogy rá sem gondolok. Sokszor van egyedül, senki se gondol rá…Tovább

még több tudomány

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Innovatív magyar antibiotikum készül

Az Egészségügyi Világszervezet előrejelzése szerint 2050-re a vezető halálok a hagyományos antibiotikumoknak ellenálló mikroorganizmusok miatt kialakuló…Tovább

1 hozzászólás

  1. Ezt a bölcs tekintetű fotót erről a koravén kisfiúról nagyon szeretem:-))

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük