Új szélerőmű csatlakozott a hálózatra Amerikában

tengeri szélerőmű

South Fork Wind tengeri szélerőmű


Megkezdte működését az Egyesült Államok első, kereskedelmi célú áramtermelésre használt tengeri szélerőműparkja az atlanti-óceáni partvidéken. A New York államhoz tartozó Montauk Point közelében található, tizenkét áramtermelő turbinából álló, South Fork Wind névre keresztelt létesítményt hivatalosan most csatlakoztatták rá az áramhálózatra.

A tengeri szélerőmű teljesítménye évente 132 megawatt, ami hetvenezer háztartást képes elektromos árammal ellátni. A beruházást egy dán fejlesztő-kivitelező, az Orsted valósította meg.


New York állam februárban két újabb hasonló energetikai programot jelentett be, amelyek összesen egymillió háztartásnak szolgáltathat áramot. A Joe Biden elnök vezette adminisztráció már hat helyszínt fogadott el szélerőművek létesítésére az Egyesült Államok partvidékén. A New York-i South Fork Wind létesítmény dán kivitelezője és más energetikai vállalatok ugyanakkor tavaly visszaléptek több fejlesztéstől az Egyesült Államok északkeleti partvidékén arra hivatkozva, hogy azok pénzügyileg nem valósíthatók meg. A magas inflációra, a beszállítói láncok akadozására, valamint a hitel- és építőanyag-költségek emelkedésére hivatkoztak.

Forrás: MTI, kép: South Fork Wind

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért, 2200 forint támogatásért elérsz minden támogatói tartalmat, a heti videókat és írásokat is. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a hello@centauriweb.hu vagy a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is megköszönve, és remélve, hogy szövetségesek leszünk.   

még több megújuló energia

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük