Ma reggel mínusz tizenöt fokot mértek

Havas téli út

Ma reggel mínusz tizenöt fokot mértek


A Nógrád vármegyei Zabarban mínusz 14,5 Celsius-fokot mértek kedd reggel. A nagyon hideg éjszakát a mérsékelt vagy gyenge légmozgással, derült éggel párosuló Kárpát-medence feletti anticiklon okozta – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) Facebook-oldalán.

Mint a bejegyzéshez csatolt képből kiderült, a leghidegebbet Borsod-Abaúj-Zemplén és Nógrád vármegyében mérték, Lénárddarócon (Borsod-Abaúj-Zemplén) mínusz 13,9, Mihálygergén (Nógrád vármegye) mínusz 13, Bánrévén (Borsod-Abaúj-Zemplén) mínusz 12,3, Gagybátorban (Borsod-Abaúj-Zemplén) mínusz 12,2, Bánkon (Nógrád) mínusz 12 fok volt.

A Bodrogköz némileg kilógott a hideghullámból, az élénk, olykor erős volt az északkeleti szél miatt ott kevésbé volt csípős a hajnal, mint az ország többi részén. A legkevésbé hideg hajnalt Sárospatakon mérték, mínusz 3,5 fokkal.

Zabarban hétfőre virradóra is hideg volt az idő, mínusz 13,2 fokot regisztráltak, míg Lénárddarócon és a Kékestetőn mínusz 12,4 fokot, Bánrévén pedig mínusz 11,3 fokot mértek.

Forrás: MTI, kép: Unsplash

még több időjárás

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük