Kisebb lesz ezentúl a Karlovy Vary-i Kristályglóbusz

Karlovy Vary-i kristályglóbusz

Kisebb lesz ezentúl a Karlovy Vary-i Kristályglóbusz


Megváltozik a Karlovy Vary-i nemzetközi filmfesztivál szimbóluma és fődíja, a Kristályglóbusz. A fejét hátra hajtó, kezében gömböt tartó nőt ábrázoló üvegszobor súlyát és méretét is csökkentették, mert a múltban a díjátvétel több színésznek is gondot okozott.

“A szobor magasságát 42 centiméterről 34,5 centiméterre, átmérőjét 2,4 centiméterrel, az egész szobor súlyát pedig 4,4 kilogrammról 2,4 kilogrammra csökkentettük” – mondta Pavel Mencl, a híres Moser üveggyár igazgatója az új fesztiválszobrokat bemutató sajtótájékoztatón. Jirí Bartoska fesztiváligazgató ugyanakkor leszögezte, hogy a kristályglóbusz jelképes értéke a változások ellenére is változatlanul nagy lesz.

Az alkalmanként több tucatnyi üvegszobrot immár negyedszázada a Moser üveggyár állítja elő, melynek legjobb mesterei minden évben néhány hétig csak ezen dolgoznak. A Karlovy Vary-i nemzetközi filmfesztivál idén június 28-án, pénteken kezdődik, és július 6-án, szombaton fejeződik be. A fődíjért 12 film versenyez, magyar alkotás ezúttal nincs közöttük.    

Forrás: MTI, kép: Wikimedia

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért elérsz minden támogatói tartalmat. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is köszönjük!   

még több film

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Budapestre érkezik Wim Wenders

A kortárs európai film meghatározó alakja, Wim Wenders lesz a Budapesti Klasszikus Film Maraton díszvendége szeptemberben. A német rendező Budapesten veszi át…Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük