Hollandia időjárása sem éppen szokványos

Hollandia időjárása

Hollandia időjárása sem éppen szokványos


Az idei volt az eddigi legmelegebb február Hollandiában, a hőmérő higanyszála a 18 Celsius-fokot is elérte – jelentette a Weeronline meteorológiai adatokat közlő holland szolgálat vasárnap. A hónapban az átlaghőmérséklet várhatóan 8,1 és 8,3 Celsius-fok között lesz, míg az eddigi legmagasabb átlag 7,6 fok volt, ezt 1990-ben jegyezték fel.

Az átlagos hőmérséklet februárban 4,2 fok szokott lenni Hollandiában.

A legmelegebb nap február 15. volt, amikor az ország déli határánál fekvő Woensdrecht közelében 18 fokig kúszott a higanyszál. A délnyugati szél nagyon enyhe levegőt hozott, így az éjszakák február 1. és 20. között 6 fokkal maradtak melegebbek a szokásosnál. Csak február 7-én és 8-án volt -0,2 fokos fagy.

A hónapban rekordszámú, tizenhét egymást követő olyan nap volt, amikor a maximumhőmérséklet meghaladta a 10 fokot. Hasonlót, egy tizanhat napos periódust 1990-ben és 2019-ben jegyeztek fel.

Az idei február nemcsak rekordmeleg volt, hanem átlagosan 110-120 milliméter esőt is hozott, ezzel az egyik legcsapadékosabb volt a feljegyzések 1906-os kezdete óta. A rekordtartó viszont továbbra is 2020 februárja, amikor a csapadék országos átlaga 144 milliméter volt. A február továbbá különösen borús volt Hollandiában, mindössze ötven-hatvan volt a napsütéses órák száma, ami jelentősen elmarad a megszokott, 96 órás átlagtól.

Forrás: MTI, kép: Unsplash

Légy oly kedves, oszd meg másokkal is!

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért, 2200 forint támogatásért elérsz minden támogatói tartalmat, a heti videókat és írásokat is. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a hello@centauriweb.hu vagy a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is megköszönve, és remélve, hogy szövetségesek leszünk.   

még több Hollandia

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Így vonta bűvkörébe Európát a tulipán

A hollandok a tájmérnökség igazi úttörői, elég csak ránézni a Copernicus Sentinel-2 műhold felvételére, amely az Északi-tengertől elhódított Noordoostpolder mezőgazdasági területeit…Tovább

még több időjárás

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Heti időjárás | Nyárias meleg

Folytatódik a nyáriasan meleg idő, a jövő héten sok lesz a napsütés, a hét második felében a legmelegebb órákban 32-38 Celsius-fok is lehet, és hajnalban…Tovább

Légy oly kedves, oszd meg ezt a cikket!
Köszönjük!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük