Élőben a Föld | Earth from space

Élőben a Föld | Earth from space


Nem is értem. Amikor ezt felrakom az oldalamra 42 ember nézi. 7 milliárdan élünk itt. Egy “felvilágosult korban”, amikor műholdak százai keringenek fölöttünk, amelyek többek között lehetővé teszik, hogy bármikor bárkit elérjünk, hogy bármikor körbe nézzünk a világban, belessünk a Föld bármely pontjára, akár az űrből is, és nyilván most is milliárdnyi ember lóg a neten,

de a többség valószínűleg hülyeségeket és szelfiket néz, s itt például mindössze 42 ember kíváncsi a Földre.

Na, ja, más hasonló live adáson további százak és ezrek, de nem először járok ilyen oldalakon – mert lenyűgözők, és mert szívom magamba a látványt, mert erősítem magamban a földlakó-tudatot, mert szédítő látni, hogy itt élek -, de soha sehol nem láttam annyi embert, mint amennyi szerintem joggal elvárható volna.

Holott épp a Földet kellene néznünk nagyon sokat,

kívülről és messziről, ezt kellene vetíteni óraszám egy új generációnak, hogy más tudata legyen, ne lokális, ne kicsinyes, ne vacak, hanem globális, de nem abban az értelemben, hogy részese a nagy és össznépi, rém hülye és dühödt fogyasztásnak, hanem abban az értelemben, hogy átitassa a felismerés: ugyanazon a golyón élünk-halunk mindannyian, s még ha csak egy metrójegyet dobok is el, egy nagy viharral akár még az is körbe repülheti ezt a Földet.


Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért, 2200 forint támogatásért elérsz minden támogatói tartalmat, a heti videókat és írásokat is. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a hello@centauriweb.hu vagy a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is megköszönve, és remélve, hogy szövetségesek leszünk.   

még több “Leonardo”

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

még több Föld

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Mit tehetek a felmelegedés ellen?

Mutassátok ti is a fákat, amiket eddig elültettetek! Mutassátok a földeket, amit a vadonnak visszaadtatok! Mutassátok ti zöldművészek, zöldköltők és zöldrapperek…Tovább

2 hozzászólás

  1. Fantasztikus, lenyűgöző látvány!
    Az jutott eszembe, hogy vajon mennyire lehet ezt megszokni? Mit érez, gondol az űrhajós, aki hetekig ezt látja? Egy idő után ugyanolyan számára is, mint amikor én kinézek a lakásból az ablakon?

    Eszembe jutott az Égi testek c. esszéd is, Cen’! Szerintem nagyon passzolna ide…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük