Agatha Christie utazásai | Poirot az írónő nyomába ered

Agatha Christie utazásai

Agatha Christie utazásai


Agatha Christie nyomába ered a számos filmben híres nyomozóját, Poirot-t alakító David Suchet abban a dokumentumfilm-sorozatban, amely az írónő 1920-as évekbeli utazását dolgozza fel az egykori Brit Birodalomhoz tartozó térségekben.

A Travels with Agatha with Sir David Suchet (Utazások Agathával Sir David Suchet-vel) című ötrészes szériában a színész ismét Poirot-t alakítja a Kanadát, Hawaiit, Dél-Afrikát, Új-Zélandot és Ausztráliát is érintő túrán. Minden epizód egy másik országban játszódik majd.

A dokumentumfilm a Soho Stúdió, a Two Rivers Media, az Abacus Media Rights, valamint a Channel 4 és a BritBox közreműködésével valósul meg. A forgatás nyáron kezdődik, a produkció pedig az év végére készül el. A Soho stúdió részéről Ian Lamarra, a Two Rivers Mediától Alan Clements a dokumentumfilm executive producere, a sorozat producere pedig Catherine Abbot.

Suchet csaknem 25 éven át alakította a brit ITV produkcióiban Poirot-t, a belga detektívet. A negyed század alatt neve szinte összeforrt a figurával.

Agatha Christie a világ lenépszerűbb írói közé tartozik, regényeit több mint kétmilliárd példányban adták el világszerte. Írásaiból továbbra is számos televíziós produkció készül. Mint az Abacus ügyvezető igazgatója, Jonathan Ford elmondta: Suchet az egyes országokban felfedezi azokat a helyszíneket, ahol Christie megfordult, és bemutatja azokat az embereket, akikkel találkozott, s akik végül szereplőként meg is jelentek a műveiben vagy inspirálták őt.

Forrás: MTI, kép: Unsplash

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért elérsz minden támogatói tartalmat. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is köszönjük!   

még több utazás

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

2 hozzászólás

  1. Ez biztosan nagyon jó lesz! 🙂
    Mindkettőt szeretem. Agatha Chrustie-t és David Suchet-t is. Remélem, hogy láthatjuk majd a sorozatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük