Állatok Világnapja | Háromnapos ünnep a budapesti állatkertben

állat állatok vadak mosómedve Európa Magyarország

Állatok Világnapja | Háromnapos ünnep a Fővárosi Állat- és Növénykertben

Az állatok világnapjához kapcsolódó Állatszeretet Ünnepen tematikus állomáshelyek, élménypedagógiai programok és kézműves foglalkozások várják az érdeklődőket péntektől vasárnapig a Fővárosi Állat- és Növénykertben – közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

Az állatkert több pontján is lesznek tematikus állomáshelyek, amelyek egy részénél a városligeti intézmény szakmai partnereivel találkozhatnak a látogatók, de megismerkedhetnek az állatkertben végzett vadállat- és madármentő munkával is. A programok között kézműves foglalkozás is szerepel az állatkerti Zöldműhely Munkatársaival, emellett élménypedagógiai programokkal is készülnek a szervezők.

Az eseményen jelen lesznek a WWF Magyarország, a Jane Goodall Intézet és a Magyar Rovartani Társaság képviselői. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) sátránál az év madarát és hüllőjét, a Herman Ottó Intézet standjánál az év emlősét ismerheti meg a közönség. A Pangea Kulturális Egyesület interaktív természetvédelmi állomással készül.


A helyszínen lesz fenntarthatóság-játszóház is a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület jóvoltából. Emellett méhészeti és természetfotós stand is várja az érdeklődőket. A TapiZoo program keretében pedig egyebek mellett strucctojást, levedlett kígyóbőrt, oroszlánfogat is kézbe vehetnek a látogatók.

Vasárnap, az Állatkerti Nevelőszülők Találkozóján az állatok gondozói mesélnek majd az örökbefogadott állatok mindennapjairól. A találkozó díszvendége Gulyás Michelle olimpiai bajnok öttusázó, az egyik állatkerti ló örökbefogadója lesz. A főbejáratnál állat- és természetvédő szervezetek mutatkoznak be a rendezvény mindhárom napján.

Csütörtökön a BRFK Bűnmegelőzési Osztálya is az állatkert vendége lesz Öt állati szabadság című, állatvédelemmel és felelős állattartással kapcsolatos programjával.

Forrás: MTI | Borítókép: Pixabay

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Róka állatok vadvilág ragadozók

Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért elérsz minden támogatói tartalmat. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is köszönjük!   

még több cenweb

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük