Kapja az ívet a Francia Riviéra is. Villámárvíz Cannes-ban!

Cannes kikötő jachtok hajók Földközi-tenger villámárvíz

Kapja az ívet a francia riviéra is. Villámárvíz Cannes-ban!

Egy hirtelen érkezett özönvízszerű esőzést követően árvíz sújtotta hétfőn az utcákat a dél-franciaországi Cannes-ban és Antibes-ban.

A Francia Riviérán a francia meteorológiai szolgálat hétfőn riasztást rendelt el zivatarok és felhőszakadás miatt. A France Météo előrejelzése szerint a nap nagy részében további zivatarok várhatók, mielőtt Olaszország felé vennék az irányt. A Nice Matin regionális napilap szerint a vihar különösen heves volt Cannes-ban: egy óra alatt mintegy 26 milliméter eső esett, ebből 12 perc alatt 18 milliméter, ami tíznapi esőzésnek felel meg.

A lap honlapján közzétett felvételek szerint a tengerparti kisváros több utcáját elöntötte a víz, magával sodorva parkoló gépkocsikat, motorokat, kukákat. A közösségi oldalakon is közzétett videókon látható, amint a víz járműveket sodor el a városközpontban.


“Ma reggel világvége-hangulat uralkodik a Croisette-en Cannes-ban”

– írta egy felhasználó, aki egy elárasztott utcát filmezett le.

A cannes-i önkormányzat délelőtt az X közösségi oldalon jelezte, hogy a város “magyarázatot vár”, majd egy újabb posztban azt írta, hogy “károkat jelentettek pincékben és üzlethelyiségekben”, de “nincsenek áldozatok vagy sérültek, a helyzet normalizálódik”. A cannes-i városvezetés nem kapott semmilyen figyelmeztetést a vihar intenzitásáról sem a Météo-France-tól, sem az illetékes Alpes-Maritimes megye prefektúrájától, amely csak a vihar elmúltával adott ki riasztást.

A város “magyarázatot fog kérni” a prefektúrától és a Météo-France-tól, de megerősítette, hogy “a jelenséget kezelte”, biztonsági intézkedésként lezárták a város alacsonyan fekvő részeit, és az érzékeny szektorokban aktiválták a szivattyúkat.

Forrás: MTI | Borítókép: Pixabay

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért elérsz minden támogatói tartalmat. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is köszönjük!   

még több időjárás

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Megkezdődött a csillagászati ősz

Vasárnap, szeptember 22-én 14 óra 43 perckor kezdődött a csillagászati ősz. Ekkor következett be a nap-éj egyenlőség. Az őseink ilyenkor hálát adtak a természet bőkezű…

Menekülő vadak miatt lezártak egy főutat

A dunai árhullám elől menekülő vadak miatt vasárnap 17 órától teljes szélességében lezárják az 55-ös főutat Pörböly és Baja között. A közlekedők a forgalom nagyságától…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük