Püff. Mehet a kínai elektromos autókkal szembeni vám

autóroncs autómentes hétvége autók kocsik öreg autók oldsmobil közlekedés

Püff. Mehet a kínai elektromos autókkal szembeni vám

Az európai uniós tagállamok többsége megszavazta a Kínában gyártott elektromos autók behozatalára vonatkozó végleges kiegyenlítő vámok kivetéséről szóló javaslatot pénteken – jelentette be az Európai Bizottság.

Az erről szóló közleményben az uniós testület mindazonáltal hozzátette: folytatják a tárgyalásokat Kínával egy alternatív, a WTO szabályozásaival teljes mértékben összhangban lévő megoldás kidolgozására.

Az Európai Bizottság júliusban jelentette be, hogy ideiglenes kiegészítő vámot vet ki a Kínából érkező elektromos járművekre (EV), mert vizsgálataik szerint a kínai EV-k tisztességtelen kínai kormányzati támogatásban részesülnek, mely gazdasági kárral fenyegeti az uniós gyártókat.

A javaslat ellen öt tagállam, köztük Németország és Magyarország szavazott, 12 ország pedig – beleértve Spanyolországot és Svédországot – tartózkodott.


Forrás: MTI | Bortókép: Pixabay

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


adomány terepjáró range rover túra kirándulás utazás kocsi autó terep cross

Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért elérsz minden támogatói tartalmat. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is köszönjük!   

még több autó

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Kínai közutakon futhat az önvezető Tesla

A Reuters hírügynökség belső vállalati forrásoktól származó értesülése szerint a Tesla teljesen autonóm önvezető szoftverre tervez hatósági engedélyt kérni Kínában…Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük