⌨ 2020.05.05. Beszéljünk sötét dolgokról világosan!

Sötét dolgokról világosan

Némi bevezető után a lényegre térek! Kérlek, oszd meg velem a véleményed!

Kedves Mindenki!

Először is köszönöm a nyitottságotokat! A sok hozzászólást és véleményt. Inspiráló. Úgy tűnik, most olyan napjaim vannak, amikor egyszerre több dolognak is örülhetek, nemcsak a virágba borult udvarom miatt, hanem a Darksite kapcsán is. És ez nem paradoxon. Ez nem ellentmondás. A sötétben lenni néha, bejárni egy hegy, a Hold, egy helyzet túloldalát igenis bőven adhat okot örömre is. Más kérdés, hogy ez az öröm egyik másik, kevésbé harsány fajtája. De ahogy nemcsak üdvrivalgás létezik, hanem csöndes boldogság is, higgyétek el, létezik „sötét öröm” is.

Szóval egyrészt örülök, hogy nyitottan fogadtátok az új oldalt. Örülök, mert sokan kimondottan lelkesen. Örülök, mert néhányak számára talán ez az oldal lesz az „igazi”. Ugyanakkor örülök, hogy a régi, főoldalt sem hagytátok el. Mindkettő él és lüktet.

A két oldal – a fény és sötét – egymásra fordítása nem egyszerűen megkétszerezi a lehetőségeket. Úgy látom most, hogy működhetnek ahhoz hasonlóan, mint két egymásra fordított tükör, és így tér és idő, a lét jóval nagyobb területeibe láthatunk majd be.

Az oldal még jódarabig abban a fázisban lesz, amikor a régi oldalról a „sötétek” szép lassan átköltöznek ide. Összebútoroznak azok, akik igénylik ezt. Belesimulnak egy sűrűbb, kissé fekete atmoszférába azok a novellák, regényrészletek, hosszabb-rövidebb írások, melyeknek természetes közege a Darksite.

De csak ezért nem lett volna értelme létrehozni. Újra vágyunk mindannyian. Nem új oldalra, nem új közegre, új hangulatra, hanem új tartalomra is. Újra vágyom én is – zsír új regényt írni a legjobb nekem is. S volna pár ötletem. De hadd beszéljem meg ezt veletek!

Annak idején – amikor ez az oldal még nem létezett – a Darksite eredetileg egy kissé pszichotikus krimi, a DARKSITE STORY neve/címe volt. Páratoknak talán feltűnt, hogy az elsők között költözött ide az egyetlen ezidáig olvasható nyitófejezet. Arra gondoltam, tehetnénk egy kísérletet. Tudom, sokan nem szerettek sorozatot olvasni, főként nem, ha az izgalmas. Sokan nem szeretik a várakozást. Arra gondoltam tehát egyrészt, hogy most először elindítanék egy online-regényt, ténylegesen, másrészt úgy, hogy az a legtöbb embernek jó legyen.

A DARKSITE STORY első rótáját tehát nem darabolnám apróra, naponta jönne egy fejezet. Minden nap alkonyatkor. Mondjuk első körben 10 napon át 10 fejezet. Utána esetleg egy kis szünet, egy hét mondjuk, aztán jöhetne a következő róta, megint 10 fejezet.

Én is láthatnám, mennyire van ennek létjogosultsága.

Nagyon érdekel minden javaslat, minden észrevétel. Ha kialakul valami, akkor pénteken akár kezdhetünk is. Szerintetek?

Azoknak, akik nem voltak itt évekkel ezelőtt is, kapcsolódóba iderakom a  DARKSITE STORY első fejezetét.

Továbbra is arra kérlek titeket, hogy támogassátok ezt az oldalt megosztásokkal. Válasszatok egy-egy írást, ami tetszik nektek, és adjátok oda másoknak. Előre is köszönöm.


Beyon nem is akarta már, hogy változzon itt bármi. Kívüle vagy benne. Ebben megnyugodott. Szert tett egyfajta bölcsességre. Egyfajta mély és oszthatatlan csöndre. A vágy hiánya nyugtalanító. De a vágy maga mennyivel nyugtalanítóbb volna! Ajándék ez – gondolta Beyon borotválkozás közben. – Hogy míg mások ilyenkor is ezer és egy dologra gondolnak, nőre, családra, barátra, karrierre, pénzre, én addig semmire. Mert megtehetem. Nem kell gondolnom munkára, mert van pénz elég.

 

30 hozzászólás

  1. Zsírság, csapjunk bele! Már alig várom a folytatást. 🙂

    1. Nade hogyan lenne a legjobb?

      1. Hát a legjobb az lenne, ha minden nap jönne egy újabb fejezet. 🙂

          1. Vagy legalábbis, amíg véget nem ér a történet. 🙂

      2. Szia Cen!
        Nagyon jó ötletnek tartom és izgatottan várom.Szeeintem megfelel ahogy tervezted.Üdvözlettel:Klári

  2. Én is azt mondom: vágjunk bele!

    Meglepődtem, amikor az előbb láttam, hogy majdnem két évvel ezelőtt olvashattuk először a Darksite story első részét. Akkor azt válaszoltad a kérdésemre, hogy ez az első rész közepe. Persze ez – téged ismerve – azóta változhatott.
    Lássuk hát, mi lesz belőle!

    (Valami gond van az itteni linkkel, ami a Darksite story első részére mutat. “A webhely nem érhető el”. 🙁 )

    1. Az a helyzet, hogy néha magamat is meglepem. Ahogy megnéztem az eddig írott részeket, volt, ahol én is csak pillogtam 🙂

      Emlékszem, te pl. nem szeretsz részletekben olvasni – javítana a helyzeten valamit, ha tömbökben jönne?

      köszi, nézem a linket 🙁

    2. Oké, javítottam – most elvileg működik

      1. A link működik, köszi!

        Mit értesz azon, hogy tömbökben?
        Tíz naponta egy tíz részes tömb, így érted? Ahogy írtad fent, az nekem tetszik, hogy lenne a tíz rész után mindig egy pár nap szünet, hogy aki akarja, az egyben elolvashatná, ha úgy szeretné, és aki lemaradt, az is tudná pótolni.

  3. Vadiúj online regény v. a Darksitestory este v. bármikor folytatásokban?
    Remek ötlet!
    Nagyon jó lenne végre végigolvasni Centauri harmadik regényét!

    1. A Darksite story – annyiban nekem is új, ha és amennyiben menne egy darabig, akkor kénytelen lennék újabb és újabb fejezeteket írni hozzá 🙂 Ami ugye nem volna igazán nagy gond 🙂

      1. Könyörgöm, Cen’, mit értesz azon, hogy menne egy darabig?
        Nagyon szeretném, ha ez elmenne a befejezéséig, elejétől a végéig, 4 év után már jár egy komplett, új regény, ugye te is így gondolod?☺️

  4. A Darksite storyt most olvastam el
    – nagyon tetszik-😊
    Minden este-az aznapi alkonyati időpontban?😊- 10 napon keresztül egy-egy fejezet,majd 7 nap pihenő-aki esetleg lemaradt volna,az is elolvashatja!-🤔📚
    Nekem igen izgalmasnak ígérkezik,tetszik,huhhh,nagyon tetszik Cen’.🙃
    S a fejezetek összefüggők lesznek,vagy ez majd menetközben derül ki?
    Szóval, vágjunk bele!!!!🤩🤗🙃
    Remek sötét oldal, a Hold másik oldala!🌜🌠🌟

    1. Regény ez, összefüggő fejezetekkel, s valamelyest könnyebben érthető is, mint az első fejezet – könnyen lehet, hogy az elsőn is igazítok kicsit. Olyan lenne, mint amikor valaki úgy olvas egy regényt, hogy elalvás előtt mindig elolvas egy fejezetet.

      Izgalmas lenne nekem is – ilyet még nem csináltam

  5. Próba, szerencse! Úgysem nyugszol Cen’, amíg meg nem csinálod!
    Legyen! A 10/10 szerintem is jó lesz. 😊

    1. 10/10 – meg az szép kerek

      1. Szép bizony!
        Ha pénteken indul, vasárnapig tart, ha a 10/10 mellett döntesz.
        Lehetne, hogy így ismétlődjön periódikusan? Akkor viszont kevesebb szünet lesz mint egy hét.
        És mi lenne ha 7/7, 7 nap, 7 fejezet lenne, 7 nap szünettel? Jó szám a 7 is. 😀

        1. Szerintem jó a 10/10, aztán 4 nap szünet. Ha péntekenként indul minden 10 napos periódus, akkor a 10 napba mindig beleesik két hétvége, és az jó..

    1. Ha tetszik az ötlet, pénteken indulhatnánk – de azt hiszem, ezt már valahol írtam 🙂

  6. Az első rész, amit megosztottál, nekem nagyon tetszik. Most olvastam csak. Imádom az ilyen sejtelmes, álomszerű írásokat. Ábrahám Dániel Fantomszüzek hajnalban című novellája jutott eszembe most erről (http://mek.oszk.hu/02500/02591/02591.pdf).
    Izgalmas ötlet a naponta megjelenő újabb fejezet. 🙂 Milyen hosszú írásokra lehet számítani? Emellett várható más írás is a Darksite-ra, vagy csak erre koncentrálsz majd itt?
    (ja és új vagyok még ebben a webes fórumozásban, nem tudok valami értesítést beállítani, hogy lássam, ha válaszolsz? 🙂 )

    1. A terjedelem változó lehet, de általában – átlagában – annyi, mint az első fejezet. Mivel menetközben dolgozom is a fejezeteken, ezért változnak még péntekig, s azután is, ezért a bizonytalanság. És persze lesznek hosszabbak s némiképp rövidebbek is, ahogy azt a cselekmény megkívánja.

      Újként külön köszönet a hozzászólásért és kérdésekért. Sajnos itt nincs ilyen értesítés, ha lesz rá lehetőség, csinálok, de egyelőre nem tudok ilyenről. Időnként látogass vissza. Azt hiszem, a többiek is így csinálják.

      Az oldal jobb sávjába azért raktam ki a “legutóbbi hozzászólások” widgetet, s azért olyan sokat, hogy legalább egy darabig mindenki könnyen láthassa, hová érkeztek hozzászólások-válaszok, hol folyik beszélgetés.

      Nyilván vannak ennél fejlettebb megoldások is, ha bárki tud ilyenről, örömmel veszek tippeket. 🙂

      1. Ó de jó, köszi, a jobb oldali widgetet nem is láttam 🙂 Eddig főleg mobilról voltam jelen, most épp gépen. Akkor majd ezt a két módszert ötvözöm, vissza-visszatérek, illetve widget. 🙂 Hála

  7. Nagyon izgalmasan hangzik. Türelmetlenül várom a folytatást. Csak egy kérdés miért angol-ul van a cím?
    Köszönet minden jó szóért
    Andrea

    1. Köszönöm – és kis türelmet, válaszolok a kérdésre is

  8. Nagyon várom, mint Edgar Allan Poe-rejtelems történetei, péntek esti borzongással kezdve. Remélem jó sok rész lesz:-)))

  9. Szívesen olvasnék újabb/újra/
    Darksite storykat,akár napi szinten is😉
    Deeee…maradhatunk a péntek
    alkonyati adagokban🥰🙃
    Izgatottan vár/ná/om!!!!!!💀🖤

  10. Kicsit mostoha lett mostanában ez az oldal. 🙁 Kár. Én sajnálom!
    Pedig rengeteg ötlettel indult. Most minden áll és nem mozdul. Nem kerül ide sem régi sem új írás. Talán mostanában nincsenek sötét gondolataid? 🙂 Nem hiszem.
    Talán egyszer feléled ez az oldal is megint!…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük