Heves zivatarok miatt adtak ki figyelmeztetést

zivatarok

Heves zivatarok miatt adtak ki figyelmeztetést


Heves zivatarok alakulhatnak ki Bács-Kiskun, Fejér és Pest vármegyében pénteken, a villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél és jégeső is. Emiatt az említett vármegyékre másodfokú (narancs) figyelmeztetést adtak ki.

Az ország többi részére zivatar és felhőszakadás veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Elsősorban a villámlás jelent veszélyforrást, emellett eseteként szélerősödés, jégeső is előfordulhat. Az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat.

Az ország délnyugati felében már csütörtökön az esti óráktól éjfélig elszórtan zivatarok fordulhatnak elő. Ezekből felhőszakadás, jégeső és viharos, óránkénti 60-80 kilométeres szél is kialakulhat, intenzív villámtevékenységgel.

Az éjféli órákat követően délnyugat felől egy nagyobb kiterjedésű záporos, zivataros rendszer átvonulása valószínű, amelyen péntek reggelig északkelet felé helyeződik. Az ország északkeleti harmadának kivételével nagyobb területen valószínűek zivatarok. Az éjszaka átvonuló rendszer környezetében helyenként viharos, óránkénti 60-80 kilométeres széllökések, néhol felhőszakadások alakulhatnak ki. A Dunántúlon néhol jégesőre is van esély.

Forrás: MTI, kép: Unsplash

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért elérsz minden támogatói tartalmat. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is köszönjük!   

még több időjárás

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük