• Slider
  • previous arrowprevious arrow
    next arrownext arrow
    Slider
  • Slider

2020.12.02. Megvan ki vitte el a utah-i monolitot!

LEGFRISSEBB A HÍR ALATT: 2020.12.03.

FRISSÍTÉS 2020.11.02. 16:09 / Nemsokára hozok új, angolból fordított anyagokat a monolit és annak eltűnése ügyében 🙂 

FRISSÍTÉS! 2020.12.02. 14:26 / Hamarosan bővítem ezt a cikket – nagyon érdekes, egyre érdekesebb ez az eset!


Egy szemtanú szerint négy férfi vitte el a utah-i sivatagból a rejtélyes monolit fémtömböt

    Salt Lake City, 2020. december 2., szerda (MTI/AP)


Egy szemtanú szerint négy férfi darabolta fel és vitte el péntek éjszaka a utah-i sivatag vörös kövei között nemrég felfedezett, rejtélyes monolit fémoszlopot, amely napok óta lázban tartja az internetezőket világszerte.

    Ross Bernards coloradói fotós a helyi televíziónak nyilatkozva közölte, hogy miután a fémoszlop nagy robajjal feldőlt, az egyik férfi azt mondta: “ezért nem szabad szemetet hátra hagyni a sivatagban”.
    A négy fős brigád darabokra törte a szerkezetet, felpakolta és elment. “Miközben pakolták és elsétáltak, azt mondták, ne hagyjunk nyomot” – idézte fel Bernards, akinek csapata meg is örökítette a történéseket.
    A San Juan megyei rendőrfőnök hivatala korábban azt nyilatkozta, hogy nem indít nyomozást a közterületre illegálisan kihelyezett monolit eltűnésének ügyében, ugyanakkor szívesen fogad minden fülest attól a több száz embertől, akik elzarándokoltak a Red Rock sivatag mélyére, hogy megcsodálják a csillogó fémoszlopot.
    A utah-i hatóságok múlt hét hétfőn jelentették be, hogy egy 3,6 méter magas fémépítményre bukkantak a sivatag vörös sziklái között. A monolit pontos helyét szándékosan nem adták meg, ám az internetezők mindössze 48 óra alatt lokalizálták a pontot és kiposztolták a koordinátáit. Nem sokkal később meg is jelentek az első fotók az Instagram közösségi képmegosztón a titokzatos eredetű oszloppal pózoló emberekről.
    A fémtömb eredete ismeretlen. A legtöbben arra tippeltek, hogy szobrász alkotása lehet, néhányan John McCracken minimalista művész (1934-2011) keze nyomát vélték felismerni benne.
    Nem Utah az egyetlen hely, ahol rejtélyes monolit tűnt fel: Észak-Romániában egy hasonló fémépítmény felbukkanásáról és eltűnéséről számoltak be a napokban.


Ha nem lenne egészen világos, a “srácok” arra hivatkoznak, hogy környezetvédelmi megfontolásból távolították el a monolitot, mivel az nem illik a tájba; voltaképp önkéntes szemétszedőknek tüntetik fel magukat.


ITT LÁTHATÓ A MŰVELET 🙁 – ÉS ÍROM HOZZÁ MÁR A KOMMENTÁRT, MERT EZ NEM SEMMI, EZ A “KÖRNYEZETVÉDŐ” MEG EGY HÜLYEGYEREK

Szerintem két eset lehetséges. Vagy ennyire “sötét” elvakult zöld a srác és csapata – mondom én, aki szintén zöld vagyok – ám ettől még, amit csinálnak oltári nagy baromság; vagy az a duma, amit például a The New York Timesban nyomattak, akkora kamu, hogy majd rájuk szakad a monolit. Szerintem kamu. Nem a környezetvédelemről van szó, hanem arról, hogy ügyesen kitalálták, mekkora nézettséget érhetnek el ezzel. Bevallom: első blikkre rohadtul felhúztak; nem is szívlapáttal tenném helyre őket, hanem a monolit darabjaival. Naná hogy pazar fotót raktak ki az Instrára is. Mivel már úgy is mindegy, amit akartak elérték, mutatom én is 🙁 ITT.


FRISSÍTÉS (2020.12.03.): Itt a legfrissebb összefoglaló 🙂

A titokzatos utah-i monolit eltűnésének igaz története


A NAPOKBAN ITT ÍRTAM – ÉS BESZÉLGETTÜNK – ERRŐL:

Mi a titokzatos monolit? Filmemlékmű vagy istenszobor?

Volt nincs. Eltűnt a utah-i monolit – így marad az, ami volt

Kérlek, oszd meg másokkal is! Köszönöm!

Hozzászólásokhoz gördülj lejjebb!

Feliratkoztál már hírlevélre? Próbáld ki! 

    Név*

    Email cím*


    previous arrowprevious arrow
    next arrownext arrow
    Slider

    Slider

    Slider

     

     

    9 Comments:

    1. Ibolya Nagy

      Megnyugodhatunk?🤔☺️

      • Egyáltalán nem 🙂 , mindjárt írom, miért nem 🙂 Nagy tragédia persze nem történt, de semmi sem úgy van, ahogy gondoltam, például nem lehetünk abban biztosak, hogy az alkotó él, hisz nem ő bontotta el.

    2. Nagy Ibolya, nagyon jó kérdés; olyan ez már, mint egy krimi; pár hülyegyerek felbukkanása teljesen összekuszálja a szálakat!

      • Ibolya Nagy

        Még annyit, hogy annyira környezetvédő a bázisugró fazon, hogy ugrott már itt a környéken, ami amúgy tilos, mivel természetvédelmi terület, zavarja a madár vilagot.
        Ez is csak alátámasztja a feltevesedet, Cen’.

        • Igen, ki is tiltották a nemzeti parkból. Annyit még, hogy itt két szereplő van, az egyik a bázisugró, de tényleg igyekszem minél hamarabb, mindenképp ma este hozni még a fordításokat, hogy tiszta legyen a kép. Megyek is. 🙂

    3. Mondtam én neked, hogy elvitték az 51-es körzetbe, és ha már egy darabban nem fért be a puttonyba, feldarabolták. 😀

      • Csak nem az 51-es körzetbe vitték 🙂

        • Nem tudhatod. Akik az 51-es körzetben dolgoznak, piszok jól álcázzák magukat. 😀 Addig amíg meg nem halnak. Főleg ha még bázisugrók is.
          Ó, és milyen fura, hogy voltak szemtanúk, sőt fültanúk is.
          Jó kis terelés ez most, van mivel foglalkozni a médiának ott is
          Nagyon várom mit hozol még a témában. 🙂

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük