2021.07.24. Érdemes meghallgatni: Csányi Vilmos

csányi vilmos friderikusz sándor

2021.07.24. Érdemes meghallgatni: Csányi Vilmos

Nagy Ibolya is ajánlotta az alábbi beszélgetést, talán úgy hete privátban. Én persze akkor már láttam. Ritkán ajánlok interjúkat, de most több okom is van az ajánlásra.

A mai KISFONTOS-hoz erősen kapcsolódik számos ponton, s kevés olyan beszélgetést hallani, mely hosszútávon is hasznavehető szemponttal kínál meg minket – amint ebben az esetben Csányi Vilmos.

Viszonylag sok beszélgetést hallgatok meg Youtube-csatornákon. Olyan csatornákat is meglátogatok gyakran, melyeket semmi pénzért nem követnék, viszont erősen érdekel, merre tart az internet és azon belül a Youtube világa (szerintem ez a platform hosszútávon is tartja majd magát, nem cserélik le a fogyasztók olyan könnyen másra, ahogy a Facebook-felhasználok például tömegével vándorolnak át a Instagramra, hogy aztán onnan is továbbálljanak a Tiktokra).

Száz és száz videót láttam az utóbbi években, de jellemző a Youtube-világára, hogy kivételes alkalommal hivatkozok egy-egy videóra, leginkább csak utalok Youtube-osokra.

Az utóbbi hetekben viszont azon kaptam magamat, hogy az alábbi videót már-már rendszeresen idézem beszélgetésekben. Üdítő érzés, hogy idézhetek valamit!

Ezért jó szívvel ajánlom bárkinek, aki úgy gondolja: a nyári pihegésbe is belefér egy tanulságosabb beszélgetés.

És ami különösen jó: Az emberiség bizonytalan jövőjéről is úgy beszél itt egy ember, hogy az nem leheli magából az apokalipszis vérgőzeit (velem ellentétben, aki Csányinál némiképp vehemensebben viszonyulok ugyanazokhoz a kérdésekhez). Írtam már én is, hogy a tudás önmagában is ad valamiféle biztonságérzést és nyugalmat; jobb tudni, mint nem tudni, szerintem ennyire egyszerű az egész, bár azt is látom, sokak úgy érzékelik, hogy jobb bizonyos dolgokról nem tudni. Ez az interjú jó példája annak, hogy a tudás, a problémákkal való elmélyült foglalatosság igenis adhat megnyugvást, és akár bizakodásra is okot szolgáltathat.

Főzzetek egy kávét vagy egy teát, és nézzétek!

Hozzászólásokhoz gördülj lejjebb!


Feliratkoztál már hírlevélre? Próbáld ki!

  Név*

  Email cím*


  TÁMOGASD A CENWEBET!

  MIT TÁMOGATTOK?

  ➡ a honlap fennmaradását
  ➡ hogy olyan dolgokról beszélhessünk, amiről másutt nem
  ➡ jobban ismerhessük a világot, amiben élünk
  ➡ gyönyörködhessünk abban, amit már megismertünk
  ➡ újabb cikkek és könyvek megszületését
  ➡ nemcsak az irodalmat
  ➡ hanem a természetet is
  Full screenExit full screen
  Slider


   

  previous arrowprevious arrow
  next arrownext arrow
  Slider


  Slider


  Slider

        

  5 Comments:

  1. Miután korábban meghallgattam ezt a beszélgetést, elrohantam a Libribe és az összes kapható könyvét megvettem, vagy négyet már el is olvastam- nagy tisztelője vagyok. Jó, hogy ide hoztad. A kisebbik gyerekem anno az ELTE-n még hallgatta az előadásait:-)

  2. Szabó Edit

   Ezekre a beszélgetésekre már más is felhívta a figyelmemet, és terveim között szerepelt, hogy jó néhányat megnézek közülük. (Ha listát írnék a közeljövő feladatairól, akkor mondhatnám, hogy a lista elején szerepelnek. 🙂 )

   Most te elém raktad az elsőt, és roppant hálás vagyok, mert nagyon érdekes beszélgetés volt.
   Köszönöm!!

  3. Holsky Péter

   Mikor egy igazi profi faggat egy valódi szakembert…

  Vélemény, hozzászólás?

  Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük