2018 – Író-olvasó találkozó Centaurival – Sepsiszentgyörgy

író-olvasó találkozó Erdély Sepsiszentgyörgy Erdély Centauricen_logo_circle2018. szeptember 15.  | Helyszín: Szimpla
Centauri Pennatus magyarországi íróval találkozhat szombaton, 2018. szeptember 15-én 18 órától a sepsiszentgyörgyi Szimplában a pulzArt kortárs összművészeti fesztivál közönsége. Meghívottunk beszélgetőtársa: László Noémi kolozsvári költő, műfordító.
Ezt megelőzően, szeptember 14-én, pénteken, 18 órától meghívottunk a kézdivásárhelyi Vigadó művelődési házban találkozik olvasóival, illetve beszélget László Noémivel és az érdeklődőkkel.
Rejtőzködő, titokzatos író, „a magyar Jack London” – a leggyakrabban így emlegetik Centauri Pennatust, és ezzel szoros kapcsolatban szóba kerül a széles karimájú, arcát a nyilvánosság elől eltakaró kalap és egyedi utazásainak sora. Aki olvassa írásait, jól felismerheti elkülönülően sajátságos, fantáziadús stílusáról és irodalomfelfogásáról, markáns társadalomkritikájáról, a természetbúvár és -fotós látásmódján alapuló világértelmezéséről. Személyének sokszínűsége szerzői honlapjáról is visszatükröződik, amely a www.centauriweb.hu címen érhető el.
Centauri Pennatusról annyit tudni, hogy 1970-ben vagy 1972-ben született, csak szerzői álnevét ismerjük, 2006 óta van jelen az irodalmi életben, a közönség elé azonban csak tíz évvel később lépett láthatóan, a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeumban, két külföldi nyilvános szereplés után. Idén januárban Kolozsváron is találkozhatott vele az erdélyi közönség.
Kötetei: Pátosz a káoszban (2007), Kék angyal (2008), Jégvágó (2013, 2018), Jákob botja (2016).
FORRÁS (SEPSISZENTGYÖRGY.INFO)

 

2018.09.15. Minden van, csak idő nincs semmire

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük