• Slider
  • previous arrowprevious arrow
    next arrownext arrow
    Slider
  • Slider

2020.12.21. Szövegeket, idézeteket keresünk egy kisregényhez!

2020.12.21. Mondatokat, szövegeket, idézeteket keresünk egy kisregényhez!

Új csatlakozóknak írom röviden: 2 napja hozzáláttunk egy közösségi kisregény megalkotásához 2020 karácsonyára, bár úgy tűnik, hogy inkább szilveszterre lesz kész, de az első fejezetek minden bizonnyal olvashatók lesznek december 24-én. Erről bővebben ITT OLVASHATTOK. FONTOS: Hogy egyelőre minden szavazás él, tehát bárki beszállhat bármelyik szavazásba még!


HOGYAN ÁLLUNK KÉT NAP UTÁN?

Eddig a közepesnél valamivel jobban. Van már főhősünk, sok mindent megtudtunk róla ITT, nagyjából 600-700 hozzászólás érkezett, és kb. ugyanennyi szavazat. Ez nem kevés, de mivel sok kérdésről döntöttünk, ahhoz ugyan elég, hogy elindulhasson a regény, ahhoz azonban nem, hogy reprezentatív is legyen, bár az nagyon kívánatos volna.


HATÁROZOTT KÉRÉSEK

Egy kisregény írása kőkemény vállalkozás 😊 , ezért elképzelhető, hogy a napokban kicsit lecsupaszítottá válik a kommunikációm, mert muszáj a lényegre koncentrálni. Ezúttal például nagyon határozottan kérem: osszátok gyakrabban a posztokat, és NE FELEJTSÉTEK EL KEDVELNI, mert mindez segít abban, hogy elérjünk egy olyan szintet, ahonnan reprezentatív is a regényünk.


DE TÉRJÜNK A LÉNYEGRE – A SZÖVEGRE!

Bármely regényről legyen is szó, a szövegfolyam perdöntő jelentőségű. Ha „csak” jellemeket, képeket, ötleteket hoznátok, és én azt a magam szájíze szerint valamiként összeraknám, akkor a közös írás még mindig közelebb állna a közös írás imitációjához, semmint a tényleges közösségi íráshoz. Ezért kérem, hogy hozzatok szövegeket! SOKAT 😊 IDE


MILYEN SZÖVEGEK KELLENEK?

Bármi jöhet. Írhattok ti is, leírásokat, párbeszédeket, elképzelt regénykezdeteket, de hozhattok idézeteket is bárhonnan, akár verseket is. Kedvenc regényeitekből, de jöhetnek idézetek akár filmekből is. Szép leírások, érdekes vagy vicces párbeszédek, bármi. Olvassátok el egymás szövegeit is, és a leginkább tetszőket lájkoljátok! Én ezeket a szavazatarányokat figyelembe fogom venni. Könnyen lehet, hogy a legtöbb szavazatot kapó sorok lesznek a regény kezdő sorai.


HOGYAN ÉPÍTEM BE A SZÖVEGEKET A REGÉNYBE?

Először is igyekszem mindent beépíteni, mindent a maga súlyának megfelelően, de a „változtatás jogát” fenntartom. Ha minden jól megy, sok, egymástól markánsan különböző szöveget kell összeépítenem, de beszéljünk bármilyen műfajról, novelláról vagy regényről, a szövegnek muszáj valamiféle egységet mutatnia. Így a tőletek kapott szövegeket hozzáformázom a szöveg egészéhez, ami például versek esetében azt is jelentheti, hogy átalakítom prózává.


HOGYAN MARAD KÖVETHETŐ A FOLYAMAT?

A honlap nyitóoldalán már láttok két slidert, minden eddigi, a regénnyel kapcsolatos írással, de estére igyekszem összehozni egy összefoglaló oldalt. Az lesz a regény otthona. Ha az elkészült, azt kellene nagyon sok emberhez eljuttatni – vagyis megosztani.


MIKOR LESZ EBBŐL VALAMI?

Ha jól látom, még két szavazás kell ahhoz, hogy nekiállhassak. Magyarán, minden esély megvan rá, hogy szentestére már olvasható lesz. Holnapra tervezem elkészíteni a szavazatok alapján a főhős profilját 🙂


KÖSZÖNET

Addig is, induljon a szöveggyár! Ne fogjátok vissza magatokat, és nagy respekt azoknak, akik eddig szavazatokkal, véleményekkel, leírásokkal és temérdek fotóval segítettek abban, hogy két nap után már határozott elképzelésünk lehet a regényhősünkről, sok szempontból a regényről is. Csak Így tovább – illetve ennél is erősebben!

A szövegeket IDE VÁRJUK!

Üdv minden szerzőtársnak!

P.S.: A regény befejezése után igyekszünk összeszámolni, hányan írtuk a sztorit, és összeállítunk egy stáblistát is 😊

NE FELEJTSETEK EL LÁJKOLNI ÉS OSZTANI 😊


Hozzászólásokhoz gördülj lejjebb!

Feliratkoztál már hírlevélre? Próbáld ki! 

    Név*

    Email cím*


    previous arrowprevious arrow
    next arrownext arrow
    Slider

    Slider

    Slider

        

    One Comment:

    1. popovics andrea

      Legend Of The Christmas Nest: According to legend, the one who finds a bird’s nest in a Christmas tree gets a year of good luck, health and happiness.

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük