• Slider
  • previous arrowprevious arrow
    next arrownext arrow
    Slider
  • Slider

2021.07.26. Mikor bukik már meg Elon Musk?

Elon Musk Mars magyarul

A világsajtó egyik legviccesebb – máskor azért viszonylag bosszantó – vonása, hogy a jelentős portálok valami titokzatos okból szemlátomást rühellik Elon Muskot. Ennek oka lehet, hogy Musk feje nem minden szögből rokonszenves, bár ez klasszikus body shaming volna, s feltehetően nem is erről van szó. Korábban is írtam már erről, bár továbbra is adós maradtam a Muskkal kapcsolatos nyomozásaim megírásával – mert valóban erősen érdekel, honnan ez az ellenszenv, amit általában nem támaszt alá semmiféle tárgyszerű kritika, míg ugyanakkor a másik “zsenivel”, Mark Zuckerberggel úgy bánt ugyanez a sajtó, mint a hímes tojással, és kikiáltotta zseninek. Ha még emlékszünk azokra az évekre.

Zuckerberg egészen addig a világ legjobb feje és legnagyobb zsenije volt, amíg be nem tett a portáloknak is.

A Zuckerberget övező botrányok sokasága sem volt elég ahhoz, hogy Markról úgy isten igazán levegyék a keresztvizet, csak akkor lett valamivel kisebb zseni, amikor a portálok elérhetőségeit is manipulálni kezdte. Ezzel szemben Musk mindvégig fekete bárány maradt, holott nem ártott senkinek.

A Facebook legalább annyira innovatív, mint a gyermekmunka

A legszórakoztatóbb és legszánalmasabb Musk és a sajtó viszonyában az, hogy ha Musk bármelyik vállalatában csak egy anyacsavar meglazul, máris öles címekben olvashatjuk, hogy Musk és vállalatai immár bukásra vannak ítélve, Elon tulajdonképpen csomagolhat is, mehet a híd alá, legkésőbb a hét végéig totálisan megbukik, befürdik minden vállalkozása, lerobban minden Tesla és felrobban az utolsó rakétája is.

Alighanem Musk az egyetlen, aki immár évek óta folyamatosan tönkre megy. 🙂

Ezzel szemben Elon Musk és vállalatai szépen menetelnek, és a Space-X rendkívüli sikerei után alább is hagyott kicsit az ellenlelkesedés, a fikázás, bár amikor nemrégiben egy Tesla kiégett, az újságírók ismét egy hétig pörögtek a hátukon örömökben, és újra azt vizionálták, hogy végre bedől a Tesla-projekt. Itthon is akad egykét megmondó fej, akik csak amolyan szélhámosként emlegetik (érveket persze itthon sem találni, nagyítóval se, s elektromikroszkóppal is hiába pásztázzuk okosaink bejegyzéseit).

És most itt az újabb hír: Elon Musk két tenderen is nyert. A NASA az új Holdra-szálláshoz talán, a Jupiter holdjának vizsgálatához bizonyosan a “szélhámos” rakétáit veti be. Ez nem kis pénz Elon cégének (178 millió dollár), s nem kis presztízs, feltehetően a részvények árfolyamát is kedvezően befolyásolhatja.

Erről többek között a Reuters számolt be:

Elon Musk űrkutatási vállalata, a SpaceX 178 millió dolláros szerződést írt alá a NASA-val az első misszióra, amelyet a Jupiter Europa nevű holdjára indítanak. A kutatás fő célja, hogy kiderítsék, alkalmas lehet-e az életre az égitest. Az Europa Clipper névre keresztelt misszió keretében a tervek szerint 2024 októberében indul útnak a Falcon Heavy rakéta a floridai Kennedy Űrközpontból. A részben újrafelhasználható Falcon Heavy rakéta jelenleg a világ legerősebb működő hordozórakétája.

Áprilisban a SpaceX 2,9 milliárd dolláros szerződést kapott arra, hogy űrhajót építsen a tervezett Artemis programhoz, amely a tervek szerint a Holdra szállítja majd a NASA űrhajósait, 1972 óta először. A szerződést azonban felfüggesztették, miután két rivális űrvállalat, Jeff Bezos Blue Origin-e és a Dynetics Inc. tiltakozott a SpaceX kiválasztása ellen.

A Clipper-misszió célja többek között az, hogy nagyfelbontású képeket készítsen az Európa felszínéről, mely valamivel kisebb, mint a Föld holdja, meghatározza annak összetételét, feltérképezze a geológiai aktivitás jeleit, megmérje a jégkéreg vastagságát, és meghatározza az óceán mélységét és sótartalmát.

FORRÁS

Elon Musk eltökélt utálói pedig ismét húzhatják a szájukat, és dünnyöghetnek: Mikor megy már csődbe végre Elon Musk?


Free Photo

Hozzászólásokhoz gördülj lejjebb!


Feliratkoztál már hírlevélre? Próbáld ki!

    Név*

    Email cím*


    TÁMOGASD A CENWEBET!

    MIT TÁMOGATTOK?

    ➡ a honlap fennmaradását
    ➡ hogy olyan dolgokról beszélhessünk, amiről másutt nem
    ➡ jobban ismerhessük a világot, amiben élünk
    ➡ gyönyörködhessünk abban, amit már megismertünk
    ➡ újabb cikkek és könyvek megszületését
    ➡ nemcsak az irodalmat
    ➡ hanem a természetet is
    Full screenExit full screen
    Slider


     

    previous arrowprevious arrow
    next arrownext arrow
    Slider


    Slider


    Slider

          

    4 Comments:

    1. Ibolya Nagy

      Enyhén szólva is megosztó a pasi.
      (nekem sem szimpatikus túlzottan, de ez nem hiszem, hogy bárkit is érdekelne)

    2. Szabó Edit

      Érdekelne, hogy mi a véleményed Elon Musk műholdjairól, mint ahogy a nyomozásod eredményére is nagyon kíváncsi lennék – de várok továbbra is türelemmel. 🙂

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük