Memoárt ír Bill Gates

Memoárt ír Bill Gates


Mint a Guardian cikkéből kiderül, memoárt ír Bill Gates, a Microsoft alapítója Source Code: My Beginnings (Forráskód: Kezdeteim) címmel. A könyvben az üzletember a fiatalságára emlékezik Seattle-ben töltött gyermekkorától a Harvard egyetemi évekig.

Gates 20 évesen, 1975-ben hagyta ott a Harvardot, közvetlenül azelőtt, hogy barátjával, Paul Allennel megírták azt a programot, amely megalapozta a Microsoftot.

“A húszas éveim eleje óta a nyilvánosság szeme előtt élek, de az azt megelőző életem nem ennyire közismert. Az évek során gyakran kérdeztek a fiatalságomról, a Harvardon töltött időről és a vállalat társalapításáról. Ezek a kérdések ébresztettek rá, hogy az embereket érdekelheti az utam, és azok a tényezők, amelyek hatottak rám” – fogalmazott Gates a GatesNotes nevű blogján.

A memoárban szerepelnek fiatalkora nehézségei is. Például az, hogy nem találta a helyét gyermekként, lázadó kamaszként összeütközései voltak a szüleivel, nehezen élte meg egy szerette elvesztését, és csaknem kirúgták a főiskoláról. Mindezt pedig az koronázta meg, hogy kimaradt az egyetemről, hogy belevesse magát egy olyan ágazatba, amely akkoriban szinte még nem is létezett. Azon emberek történetét is beleírja a memoárba, akik hittek benne, és segítették abban, hogy a furcsaságait erősséggé változtassa.

A könyv brit kiadója, a Penguin Press leírása szerint a kötet “korunk egyik legbefolyásosabb emberének bölcs és leleplező önarcképét nyújtja.”

Gatesnek korábban négy könyve jelent meg, az első kettő a számítógépes forradalommal, valamint az üzlet és technológia integrációjával foglalkozott, az utolsó kettő pedig a klímakatasztrófa elkerülésével és egy lehetséges következő pandémia megelőzésével. A memoár várhatóan jövő februárban jelenik meg.

Forrás: MTI, kép: Lukasz Kobus/European Commission/Wikimedia, GatesNotes

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért elérsz minden támogatói tartalmat. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is köszönjük!   

még több könyv

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

A Briliáns barátnőm az évszázad regénye

A New York Times könyvkritika rovata 503 irodalmárt: regényírókat, szépírókat, költőket, kritikusokat és könyvkedvelőket kért fel, hogy a rovat munkatársaival együtt válasszák ki a a…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük