2020.05.25. Szeretek pepecselni macerás ételekkel, ha időm engedi – de gyakran nem engedi. Utóbb pedig sok ételről kiderül, hogy koránt sem annyira nehéz vagy macerás az elkészítésük, ahogy azt botcsinálta szakács fényévekről elképzeli. A hétvégén írtam arról, hogy a kenyérsütés is lenyűgözött azzal, hogy voltaképp a semmiből lesz valami alapvető; s alapvetően finom.
Bevallom én húsevő vagyok. Kötelességem is húst enni a lábam miatt.
Írtam már arról, hogy gyerekkoromban kis híján majdnem elvesztettem a jobb lábamat (AMIRE BÜSZKE VAGYOK: A JOBB LÁBAM), máskor sikerült ugyanebbe a lábba beleállítanom a baltát, s ilyenkor fokozottan kellett ügyelnem arra, hogy elegendő húst egyek; ez ugyanis nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a láb fenntartsa magát. Szerencsére kedvelem is a húsételeket, de ha húst készítek, általában bonyolult recepteket mentén haladok, holott az egyik klasszikus, minden húsevő egyik álma, a sült csirkecomb annyira egyszerű, hogy írni sem érdemes róla.
Veszünk pár combot, befűszerezzük, kényünk-kedvünk szerint, belerakjuk egy tálba vagy tepsibe, olajat és vizet öntünk alá, és berakjuk a sütőbe. Nagyjából ennyi.
180-200 fokon először lefedve sütjük, hogy a hús megpuhuljon. Ha nincs fedő a jénaira – mint esetemben – alufólia is megteszi. Ha a hús megpuhult, fedő vagy alufólia nélkül sütjük tovább, míg piros nem lesz.
Ez tényleg annyira primitív, hogy inkább az a kérdés: a kész sült csirkecomb milyen háttérrel néz ki jobban?
Fogadjátok szeretettel az alábbi fotókat, döntsétek el ti 🙂
Oszd meg ezt az írást másokkal is! Köszönöm.
Hozzászólásokhoz gördül a lap aljára!
Feliratkoztál már hírlevélre? Próbáld ki!
Nem is tudom, melyik mutat jobban. 🙂 Nálam az udvar és a fenyő verseng az első helyért. A fenyősnek olyan karácsonyi hangulata van. 🙂
🙂 🙂
Nekem a babérmeggyes és a pimpós verzió jön be, éhes is lettem a képektől😂🥰amúgy ritkán eszem húst, pedig szeretem különösen az ilyen fűszeres szaftos, omlós ropogóst.
🙂 🙂
Én inkább azt játszanám, hogy melyik hátteret ki festhette volna.
az első, indulásra készen a sütő ajtóban: egy konstruktivista, mondjuk Kandinszkij
a második: egy romantikus, mondjuk Mészöly Géza
a levelek, levélminták lenyűgöznek, a leveles hátterek kicsit Paul Klee, különösen a konkolor fenyős háttér
a pimpós háttér kicsit Gustav Klimt. 🙂
A következő mondatért előre bocsánatot kérek:
csak ne jutna eszembe ezekről a combokról, amikor szegény csirke még boldogan szaladgált az udvaron.
Bocs, de az a kenyér is jó háttér lenne! 🙂
Ha már kérdezed: nekem a cserszömörce&bodza háttér tetszik. 😛
Miközben olvastam két dolog jutott eszembe: a Julie és Julia film ill., hogy lassacskán felcsapsz gasztrobloggernek.
Mit rejtegetsz még a tarsolyodban Cen’?
Ami meg nekem jutott eszembe ma délben: vajon szoktál-e még zsályás májat csinálni? (Én ugyanis ma éppen azt ebédeltem. 🙂 )
A cserszömörce tetszik legjobban a mély színével, megidézi a köret szellemét 😊
Sült csirkecombnak legjobb háttér a tányér 🙂