• Slider
  • previous arrowprevious arrow
    next arrownext arrow
    Slider
  • Slider

Egyszerű recept húsevőknek – sült csirkecomb

sült csirkecomb

Vajon miért van az, hogy szinte minden étel jól mutat az udvarban? (Fotó: Centauri)

2020.05.25.  Szeretek pepecselni macerás ételekkel, ha időm engedi – de gyakran nem engedi. Utóbb pedig sok ételről kiderül, hogy koránt sem annyira nehéz vagy macerás az elkészítésük, ahogy azt botcsinálta szakács fényévekről elképzeli. A hétvégén írtam arról, hogy a kenyérsütés is lenyűgözött azzal, hogy voltaképp a semmiből lesz valami alapvető; s alapvetően finom.

Bevallom én húsevő vagyok. Kötelességem is húst enni a lábam miatt.

Írtam már arról, hogy gyerekkoromban kis híján majdnem elvesztettem a jobb lábamat (AMIRE BÜSZKE VAGYOK: A JOBB LÁBAM), máskor sikerült ugyanebbe a lábba beleállítanom a baltát, s ilyenkor fokozottan kellett ügyelnem arra, hogy elegendő húst egyek; ez ugyanis nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a láb fenntartsa magát. Szerencsére kedvelem is a húsételeket, de ha húst készítek, általában bonyolult recepteket mentén haladok, holott az egyik klasszikus, minden húsevő egyik álma, a sült csirkecomb annyira egyszerű, hogy írni sem érdemes róla.

Veszünk pár combot,  befűszerezzük, kényünk-kedvünk szerint, belerakjuk egy tálba vagy tepsibe, olajat és vizet öntünk alá, és berakjuk a sütőbe. Nagyjából ennyi.

180-200 fokon először lefedve sütjük, hogy a hús megpuhuljon. Ha nincs fedő a jénaira – mint esetemben – alufólia is megteszi. Ha a hús megpuhult, fedő vagy alufólia nélkül sütjük tovább, míg piros nem lesz.

Ez tényleg annyira primitív, hogy inkább az a kérdés: a kész sült csirkecomb milyen háttérrel néz ki jobban?

Fogadjátok szeretettel az alábbi fotókat, döntsétek el ti 🙂
Oszd meg ezt az írást másokkal is! Köszönöm.
Hozzászólásokhoz gördül a lap aljára!

Jó utat rém egyszerű főétel (Fotó: Centauri)

Sült csirkecomb panorámával (Fotó: Centauri)

Sült csirkecomb babérmeggyel a háttérben (Fotó: Centauri)

Sült csirkecomb pipókkal a háttérben (Fotó: Centauri)

Sült csirkecomb cserszömörcével és bodzával a háttérben (Fotó: Centauri)

Sült csirkecombnak való konkolor fenyővel a háttérben (Fotó: Centauri)

Feliratkoztál már hírlevélre? Próbáld ki!

    Név*

    Email cím*


    Első kenyérsütés otthon – ez is csoda!

    2020.04.18. Három rémegyszerű recept

    Rizsfelfújt vagy másként rizskók (rizskoch) hétköznapra

    Elefánt a porcelánboltban? – Író a konyhában.

    Hogyan szeresd meg a bort? – Hogyan lett borgyűjteményem

    Mire jó a bodza? – Bodza a kertben

    Palacsintasütés a francia partoknál

     

     

    10 Comments:

    1. Nem is tudom, melyik mutat jobban. 🙂 Nálam az udvar és a fenyő verseng az első helyért. A fenyősnek olyan karácsonyi hangulata van. 🙂

    2. Nekem a babérmeggyes és a pimpós verzió jön be, éhes is lettem a képektől😂🥰amúgy ritkán eszem húst, pedig szeretem különösen az ilyen fűszeres szaftos, omlós ropogóst.

    3. Ibolya Nagy

      Én inkább azt játszanám, hogy melyik hátteret ki festhette volna.

      az első, indulásra készen a sütő ajtóban: egy konstruktivista, mondjuk Kandinszkij
      a második: egy romantikus, mondjuk Mészöly Géza
      a levelek, levélminták lenyűgöznek, a leveles hátterek kicsit Paul Klee, különösen a konkolor fenyős háttér
      a pimpós háttér kicsit Gustav Klimt. 🙂
      A következő mondatért előre bocsánatot kérek:
      csak ne jutna eszembe ezekről a combokról, amikor szegény csirke még boldogan szaladgált az udvaron.

    4. Bocs, de az a kenyér is jó háttér lenne! 🙂

    5. Nagyné Ica

      Ha már kérdezed: nekem a cserszömörce&bodza háttér tetszik. 😛
      Miközben olvastam két dolog jutott eszembe: a Julie és Julia film ill., hogy lassacskán felcsapsz gasztrobloggernek.

      Mit rejtegetsz még a tarsolyodban Cen’?

    6. Szabó Edit

      Ami meg nekem jutott eszembe ma délben: vajon szoktál-e még zsályás májat csinálni? (Én ugyanis ma éppen azt ebédeltem. 🙂 )

    7. A cserszömörce tetszik legjobban a mély színével, megidézi a köret szellemét 😊

    8. Sült csirkecombnak legjobb háttér a tányér 🙂

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük