• Slider
  • previous arrowprevious arrow
    next arrownext arrow
    Slider
  • Slider

Centauri – 2016.

entauri író-olvasó találkozóKedves barátom, ismerősöm!
Röviden arról szeretnélek tájékoztatni, hogy 10 év után most először lesz író-olvasó találkozóm a Margó Irodalmi Fesztiválon. Nem tudom, lesz-e még a következő 10 évben, csak azt tudom, sok jó embert ismertem meg az irodalomnak köszönhetően, a túrákon sokan személyesen is segítettek, és úgy gondolom, itt az ideje egy találkozónak. Szeretettel várlak téged is, egy reményeim szerint színes, laza és szórakoztató beszélgetésre a PIM-ben.
A részleteket itt tettem közzé a Facebookon:
A legjobbakat kívánva, üdvözlettel: Centauri
(A belépés ingyenes!)

 

Egy egész fejezet olvasható a Jákob botjából a Nappali Menedékhely oldalán, amit maguk a szerkesztők választották ki. Szerintük ebben a fejezetben van ott leginkább mindaz, ami Centauri regényét jellemzi.

Centauri Jákob botja regény Jack London 100 Magvető Kiadó író irodalom kalandregény szerző wrtiterMégis mi az élet? Az olyasmi, ami mindenkinek van? Tévedés. Az egyik élet tervet, esélyt foglal magába, a másik „élet” a fájdalom forrása csak.

http://nappalimenedekhely.ro/jakob-botja/

2016.05.15-én a Civil rádión beszélgetés a Jákob botjáról. Hallgassátok meg!



MEGJELENT A JÁKOB BOTJA!

(Magvető Kiadó – 2016)

Centauri Jákob botja regény Jack London 100 Magvető KiadóKaland, szerelem és csavargás Jack London után szabadon

San Francisco, 1890-es évek. Egy fiatal fiú megelégeli a családi ház nyomasztó világát és a polgári társadalom kilátástalan körülményeit, és a kalandot választja: a tapasztalás útját. A csavargás és a matrózélet, a szenvedély és a szerelem teszi őt felnőtté. Centauri előző könyvében már bebizonyította, hogy tud letehetetlen nagyregényt írni: a témájában is a Jégvágóhoz kapcsolódó Jákob botja pedig egy minden eddiginél varázslatosabb utazásra hívja olvasóját az emberi természet kiszámíthatatlan tájaira. A kaleidoszkópszerű elbeszélés egyszerre olvasható fejlődésregénynek, családregénynek, kaland- vagy épp szerelmi történetnek.
Bár az események és a karakterek néhol felidézik Jack London élettörténetét, ez a könyv mégsem róla szól, hanem arról, hogyan lehet Jack Londonná válni.Megjelenés: 2016.02.29. (Magvető Kiadó)
Megrendelhető itt

 


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük