Advent – a felkészülés és várakozás időszaka

advent budapest

Fotó: Centauri

Időnk javát sötétben töltjük ilyenkor – jól jön egy kis fény. Nemcsak a sötét, hanem a hideg, a nyirkosság miatt is hajlamosak vagyunk mélabúra. Jól jön ilyenkor egy kis meleg, meghittség, bizsergés és várakozás.


2019.12.02. Talán az év legizgalmasabb időszaka kezdődött a hétvégén. Én persze szinte mindent természeti jelenségekkel mérek, olyan kalendáriummal, ami piros betűvel jelöli a szarvasbőgést, a daruvonulást, a fecskék érkezését, vagy a gombaszedés idejét, így a telet is a madáretetés miatt, de azért én sem mérek mindent gombával, szarvassal, poszátával.

Van, aki gyűlöli a karácsonyt. Ez visszaköszönt a tavaly karácsonyra az Élet és irodalomnak írt elbeszélésemben is (Chatkarácsony). De a többség számára a karácsony a legnagyobb, legfontosabb ünnep. Nem is arról van szó, hogy mindig a többség számít, csupán azt szeretném rögzíteni: én is a karácsonyt tartom a legszebbnek. Tartsuk, ünnepeljük bármiért.

Az adventi időszak pedig talán azok számára is fontos, akik nem tartják az adventet az eredeti értelemben. Készülődni, várakozni, felkészülni bárki akarhat. Egy estére. Bárhogy van is, fontos és szép időszak ez.

Időnk javát sötétben töltjük ilyenkor – jól jön egy kis fény.

Nemcsak a sötét, hanem a hideg, a nyirkosság miatt is hajlamosak vagyunk mélabúra. Jól jön ilyenkor egy kis meleg, meghittség, bizsergés és várakozás. Azt kívánom, legyen számotokra a lehető legjobb ez a négy hét, s a végén az várjon rátok, amire a leginkább szükségetek van ezekben a gyakran nyáron is borús időkben.

Fogadjátok szeretettel ezt a rövid kis videót Budapestről! Gyönyörködjetek és csodálkozzatok, hogy a technika és a fény együtt mire nem képes – s legyetek oly kedvesek, osszátok meg másokkal is 🙂


Hozzászólásokhoz gördülj a lap aljára!


Regisztrálás után értesülhetsz a legfrissebb és legfontosabb bejegyzésekről 🙂  

Email cím*


Chatkarácsony – novella – Élet és irodalom 2017

Állatok világnapja – 2017.10.04.

2019 november – fotók novemberből

SZÍNNEL-LÉLEKKEL

Itthon, éjjel, az írás meghittségében és kéjében

A jó lámpa viharlámpa

5 Comments:

  1. A Chatkarácsony zseniális! Az egyik kedvenc novellám! Remélem, idén sem lesz nélküled ÉS karácsonyi szám 🙂

  2. Ibolya Nagy

    Mindenkinek teljen úgy az ünnepi időszak, ahogy tervezte, ahogy szeretné.
    Köszönjük az ünnepi fényjátékot!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük