Szokatlan fagyok Oroszországban | Mezőgazdasági szükségállapotot hirdettek

Fagyok Oroszországban


Északkelet-Európában és Északnyugat-Oroszországban az évszakra jellemző átlagnál sokkal, de sokkal hidegebb van most, eszerint az anomáliatérkép szerint akár 12 fokkal is.

Oroszország három megyéjében mezőgazdasági szükségállapotot is be kellett vezetni. Voronyezs, Lipeck és a Tambov megyében az erős éjszakai lehűlés miatt sok helyen elfagyott a termés és az évelő ültetvények is károsodtak.

Igor Artamonov lipecki kormányzó korábban közölte, hogy a lehűlés katasztrofális következményekkel járt, különösen a Kraszniji járásban, ahol szombatra virradóra a levegő hőmérséklete mínusz 5 Celsius-fokig csökkent.


Voronyezs megyében a regionális mezőgazdasági minisztérium előzetes becslése szerint a hideg miatt 265 ezer hektáron pusztultak el vagy károsodtak súlyosan a növények. A meteorológiai előrejelzés szerint az elkövetkező három nap során több régióban újabb fagyok várhatók. Moszkvában kedden és szerdán havazott.

Forrás: MTI, a címlapkép MI-vel készült illusztráció, forrás: Pixabay

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért elérsz minden támogatói tartalmat. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is köszönjük!   

még több időjárás

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük