• Slider
  • previous arrowprevious arrow
    next arrownext arrow
    Slider
  • Slider

2021.08.05. Ma estétől elítélek minden szőnyegporolást!

Itthon (Fotó: Centauri)

2021.08.05. Csodálatos délután volt – előtte végre aludtam egy tisztességeset, így bepótoltam az utóbbi napok alváskimaradásait (komplett éjjelek estek ki). Igyekeztem hamar behozni mindent, és mivel meglepően jól haladtam, úgy gondoltam, kiugrom megint filmezni. Annál is inkább, mert tegnap villámlátogatáson jártam Budapesten, így tegnap nem születtek felvételek. Bár hajnalban egyenesen a lesről indultam a Fővárosba (vadak azonban nem voltak).

Késő délután elállt az eső, 19 órára többször is frissítettem a honlapot, megittam a második kávét, és mintegy pihenés gyanánt, kirobogtam a lesre. A kamerát feltöltve vittem magammal a Fővárosba is, és a kártyát is letisztítottam, így fullra töltött géppel pattantam fel a lesre. Sok minden történt, de a lényeg most csak annyi: még besütött a nap a domboldalba, amikor szarvasok jelentek meg a vadföldön – egész csorda. Lassan jöttek elő az Égeresből, és sétálva legelésztek. Végre nem a nyakik érő bozótban flangáltak, hanem mint egy vadasparkban a nekik szánt, frissen sarjadó füvön legelésztek, akár a tehenek.

Csodálatos volt. Mennyei! Fotóztam is, a kamera megállás nélkül forgott. Volt kis borjú, nagy borjú, kis bika, közepes bika, ünő, és úgy sejtettem, hogy a sor végén az erdőszélben akár álmaim szerelmetes bikája, Edward is ott lehet. A legnagyobb borjú elsétált egészen a nyalósóig, míg az egyik bika még mindig az Égeres szélében legelészett, és felfelé haladt a ház irányába.

Béke és nyugalom. Erre-arra csellengtek a szarvasok. Egy kis borjú leheveredett a vadföldre, pár méterre a szalmabunkitól. Szétszóródtak a les alatti térségen, a kamera forgott, és én gyönyörködtem. Épp arra gondoltam, mennyire jó, hogy tökéletesen üres kártyával jöttem ki – most telenyomom ezt a kártyát 4k felvételekkel! Fullra. Ez az a helyzet, amiben még sosem volt részem. Hogy hosszan-hosszan jó fényeknél ilyen sok és ennyire nyugodt szarvast filmezhessek gátlástalanul, ameddig csak be nem telik a kártya.

Szép lassan megindult mindenki a nyalósó felé. Fény még mindig volt bőven. Arra készültem, hogy a nyalósónál végül kisebb tömörödést is filmezhetek, s végül a legtávolabbi szarvas is közel kerül.

Ám akkor kiáltásokat hallottam. A szarvasok felkapták a fejüket. A nyalósónál strázsáló nagy borjú vissza is ballagott a vadföldre. Ott fülüket hegyezték a többiek is, többek között a vezérünő. Aztán egy puffanást hallottunk – hangosan visszhangozták a völgyek, dombok, erdők. A szarvasok megrezzentek. Aztán megint puffanások. Rögtön tudtam, hogy ezek sajnos kísértetiesen emlékeztetnek távoli lövések dörrenésére. A következő sorozatnál a csorda meglódult, és visszaügetett oda, ahonnan jöttek.

A vadföld üresen állt. Bennem meg az egekben a vérnyomás.

A püfölődés folytatódott, s ahogy hallgattam, rájöttem: a hozzám legközelebbi háznál szőnyeget porolnak! Hosszan püfölték, s minden egyes püffenést sokáig dobálták egymás között az erdők.

Egy életre megutáltam a szőnyegporolást. Ne tartsunk szőnyeget! Legyen mindenütt padló vagy parketta, azt mondom. Bármit, csak szőnyeget NE!! 🙂 Megfogalmazom első politikai kiáltványomat: JÁRJON ALANYI JOGON MINDENKINEK PORSZÍVÓ! 🙂

EGY FOTÓ MA ESTÉRŐL – Ő VOLT AZ EGYIK BIKA

Hozzászólásokhoz gördülj lejjebb!


Feliratkoztál már hírlevélre? Próbáld ki!

    Név*

    Email cím*


    TÁMOGASD A CENWEBET!

    MIT TÁMOGATTOK?

    ➡ a honlap fennmaradását
    ➡ hogy olyan dolgokról beszélhessünk, amiről másutt nem
    ➡ jobban ismerhessük a világot, amiben élünk
    ➡ gyönyörködhessünk abban, amit már megismertünk
    ➡ újabb cikkek és könyvek megszületését
    ➡ nemcsak az irodalmat
    ➡ hanem a természetet is
    Full screenExit full screen
    Slider

     

    previous arrowprevious arrow
    next arrownext arrow
    Slider


    Slider


    Slider

     

    3 Comments:

    1. Marsovszki Viktória

      Kiállok melletted, visszük a transzaprenst, Cen’! 😀 😀
      A tieden: JÁRjON MINDENKINEK ALANYI JOGON PORSZÍVÓ! 😀
      Az eynémen: LE A SZÓYNEGPOROLÁSSAL! ::D
      Képzeld, miyen jól festenének a többi közt! 😀 😀

    2. Nekem nem csupán szőnyegem nincs, de porszívóm sem:-))) Azt hittem kiment már a divatból a szőnyegporolás s lám még egy háborítatlan birtok csendjét is megtörheti a puffogás.
      Mr. Majestic Great Edward bosszúból lerágatja majd az alattvalóival a szomszéd kukoricáját:-))))

    3. Ibolya Nagy

      Csatlakozom, Cen’!

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük