• Slider
  • previous arrowprevious arrow
    next arrownext arrow
    Slider
  • Slider

2020.05.15. Aprócseprő – Darksite-hét

Legutóbbi udvari beszámoló óta azért már volt nyírás – de így is maradtak szigeteg a magasfüvű, virágos vegetációnak 🙂

Kedves Mindenki! Ez a hét jó volt abból a szempontból – legalábbis remélem –, hogy egy technikai döccenőtől eltekintve – folyamatosan ment a Darksite Story, s egyre mélyebbre mentünk ebben a történetben (ma este kicsit Beyon személyiségéhez és „státuszához” kerülhetünk közelebb), másrészt viszont egyébre nemigen nyílt alkalom.

Ennek többek között az volt az oka, hogy az internetkapcsolatom kissé ingatag immár több mint egy hete.

Egyelőre nem tudom, miért, főként csúcsidőben, reggel és este szinte lehetetlen szerkeszteni a honlapot. Őszintén szólva azért nem vág ez földhöz, mert ha nem tudok a neten serénykedni, serénykedem az udvaron. Nem sok hiányzik ahhoz, hogy magabiztosan kijelenthessem: soha ennyire szép nem volt még. Ez persze csak szerény mértékben köszönhető a munkámnak, sokkal inkább azzal magyarázható, hogy igazán ez az első év, amikor az udvar azt a képet mutatja, amit annak idején, több mint tíz évvel ezelőtt, az első nagy faültetésihullám idején elképzeltem. Fáim és bokraim abba a korba értek, amikor már exponenciálisan növelik méretüket, így az udvar most már nem egy „csemetekert”, hanem egy igazi park, egy dús, suhogós liget.
Pár képet lőttem is a napokban.


Tavaly ültettem – seprőzanót – csodásan virágzik (Fotó: Centauri)

Fotó: Centauri

Fotó: Centauri

Fotó: Centauri

Fotó: Centauri

Nézegettem pár évvel korábbi fotókat is, és megállapítottam, hogy látványos a haladás. Ha időm és a technika engedi, készítek egy olyan összeállítást, ahol megnézhetitek ti is, mennyit változott itt minden három év alatt.
És persze – míg ezt írom – a jobbomon itt egy hosszú lista, mi mindenről kellene még írni. Abban a reményben, hogy ezek közül párat a hétvégén kipipálhatok, a legjobbakat kívánom nektek erre a hétvégére! Üdv: Cen’
P.S. Lassan az ígért 10 Darksite fejezet vége felé közelítünk. Bevallom, elgondolkodtam azon, hogy szünet nélkül folytassuk.  😊 😊
Fogadjátok szeretettel ezt a pár képet itthonról 🙂
Hozzászólásokhoz gördülj a lap aljára!
Feliratkoztál már hírlevélre? Próbáld ki!

    Név*

    Email cím*



    CENTAURI honlap - a sötét oldal

    2020.05.04. Elborítottak a virágok – gyepből virágzó rét

    Hogyan szeresd meg a bort? – Hogyan lett borgyűjteményem

    Forgandó szerencse és véget nem érő lakoma

    https://centauriweb.hu/archiv/darksite/a-darksite-story-miert-ezt-a-cimet-kapta/

     

    12 Comments:

    1. Mesés a kerted, és csodás a zanót amikor virágzik. 🙂 Itt semmi csapadék hónapok óta, és lehetetlen mindent öntözni, de igyekszem legalább a minimumot megadni a növényeimnek.

      • Köszi! Igazán az a legszebb, hogy valóban annyit változott 3 év alatt, mintha nem is ugyanaz a kert lenne.

        Itt sem volt eső, de a mikroklíma sokat számít – minden éjjel bőséges harmat 🙂 Nem locsolok, de még szükség lehet rá. Amúgy remélem, hogy előbb-utóbb lesz csapadék, bár talán 3 éve is megvan már, hogy írtam ezen az oldalon arról, hogy a klímaváltozás hatására ebben a térségben nem felmelegedés, hanem inkább lehűlés és a csapadák drasztikus visszaesése várható.

        Korai még bármit mondani, de rendre jönnek a hűvös, fagyos, száraz tavaszok – és emlékezzünk vissza 2018-ra is, a márciusi télre.

        Most elég nagy tétben fogadnék arra, hogy pár hét múlva, esetleg valamikor a nyáron kijönnek az első cikkek arról, hogy tengeráramlatok lassulása vagy eltolódása okozta az aszályt.

    2. Szabó Edit

      Tényleg nagyon szép az udvarod, és látom, hogy a “fűnyíró” is dolgozik. 🙂 Előttünk a téren már szinte teljesen kiszáradt a fű. 🙁
      Pont az jutott eszembe olvasás közben, hogy már olyan sok képet csináltál a birtokodról, hogy akár össze tudnál rakni egy időrendi sorozatot is, ahol látszana a fejlődés. Izgalmas lenne!

      A Darksite story-t illetően pedig, ha úgy érzed, hogy szívesen írnád folyamatosan, mert lendületben vagy, mert nagy kedved van most hozzá, akkor tedd azt! Majd mi beosztjuk magunknak a részeket.

      Nekem a minél nagyobb adagokban történő olvasás az igazi, ez már biztos, úgyhogy el is kezdtem szépen összefűzni a részeket egybe, és elraktam a gyűjteményembe. Aztán majd amikor úgy gondolom, egyben elolvasom, ami addig összegyűlt. Szerintem mindenki kitalálta már, hogy neki mi a legjobb.

      Az új részt is elolvasom mindig, mert kíváncsiság is van a világon 🙂 , meg aztán meg akarom osztani mindig a legújabbat.

    3. Ibolya Nagy

      Amikor megláttam a főoldal egymásba tűnő képeit, már akkor éreztem, hogy csodaszépeket fogok látni.
      A gyönyörű seprűzanót, amit úgy hiányoltam tavaly, a boglárkák, no és az édes kis ló (akinek biztosan neve is van)!
      Tobzódik a tavasz a kertedben, lenyűgöző színek, fények, mesevilág, ragyogó felvételeken. 🙂

      A Darksite story, ahogy neked jó Cen’! Mi örülünk (Vincent). 🙂

      • Ja igen, emlékszem, te egyszer hiányoltad a zanótot, igen, tavaly pótoltam, sőt a kerten kívül is ültettem, és az is szépen virágzik – nagyon bejött nekem a zanót, ültetek még többet.

        Egyébként Franciaországban a dűneerdők szélében láttam még sokat; szereti a homokot

    4. Liget-milyen szép:-) A ló pedig regényhős – Zserbó:-))) csak így fonetikusan. Darksite függő lettem, végtelen lehetőségek a történetben engem nagyon izgat pl. Beyon élő személy-e, vagy ő is csak egy alvilági szellem, aki visszanyerte az emlékezetét és azt hiszi él- abba ne maradjon még kérlek Cen!!!

      • Szeretem a darksite-os tippeket – de szép lassan, fejezetről fejezetre tisztul majd a kép; s remélem, nem gond, hogy hagyom a megfejtéseket a regényre, a fejezetkere, és nem kotyogok ki előre semmit – mi volna akkor az egészben érdekes?

        talán én értem félre, de ugye tudod, hogy a képen látható ló, nem a Zserbó – ő meghalt, valóban 🙁

    5. Nagyon szép a kert, gratulálok! Nem csoda, hogy sok madár jár hozzád. Nem is tudtam, hogy lovacskád is van. Jó lenne ha megint lennének vadkamerás felvételek is a kertből.
      Képzeld a múlt hétvégén sikerült egy vaddisznó családot lefilmezni, sok-sok kis csíkoshátú malaccal.

      • Lesznek vadkamerás felvételek még!

        Többek között azért is van sok madár, mert a terület egy része természetes trágyát kap, ezt meg ugye imádják a rigók, seregélyek, pityerek, sármányok…

        a vaddisznókról készült felvételedet meg lehet nézni valahol?

        régi tervem, hogy részletes kerti fajlistát állítsak össze – előbb-utóbb erre is sor kerül 🙂

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük