• Slider
  • previous arrowprevious arrow
    next arrownext arrow
    Slider
  • Slider

2022.03.26. Új lehetőségek a láthatáron

Rodin gondolkodó Centauri

2022.03.26. Új lehetőségek a láthatáron

Kedves Barátaim! Miután hírt adtam arról, hogy befejeztem egy irgalmatlanul hosszú könyvet (ITT), ismét eltűntem kissé. Ennek egyik oka, hogy az új, októberben megjelenő könyv szerkesztése is temérdek munkát ad, körülbelül július közepéig. A kötet várhatóan 800 oldalas, nagyalakú, több ezer fotóval és illusztrációval dúsított album lesz, így ennek gatyába rázása, „kitalálása” még hónapokon át ad munkát nap mint nap, sok egyéb mellett azért is, mert körülbelül 1500 webmelléklet is készül hozzá.

2022.03.04. Hol a francban voltam már megint?

 

Időközben ismét megtapasztaltam, mennyire könnyen üthet ki például egy betegség. Minap az egyik órában még semmi bajom nem volt, aztán felálltam egy asztaltól, és abban a pillanatban éreztem, hogy valami hamarosan padlóra küld. Negyedórával később már otthon voltam, de már lázasan, s ezt követően három napig jóformán azt sem tudtam, hol vagyok, annyira makacs és magas láz vert le (nem Covid). A könyv befejezése azzal is együtt járt, hogy temérdek területen lemaradásaim keletkeztek, ezeket jó tempóban igyekeztem és igyekszem behozni. Lassan talán ismét ráállhatok a régi metódusra, ahol egymással párhuzamosan futhatnak a dolgok, az írás, szerkesztés, a honlap, a videózás, a beszámolók a birtokról. Nyilván sokan várják, hogy a birtokról is írjak, hisz itt a tavasz. Megnyugtatok mindenkit: fogok is!

Titkosított interjúrészletek Patreon-tagoknak

Jó hír, hogy több interjút is adtam az utóbbi hetekben. Az egyik áprilisban jelenik meg az egyik magazinban (hozom majd a hírt). Ugyanakkor felvesznek velem egy hosszú, sok órányi anyagot egy archívum számára. Ez az életútinterjú nem kerül a nyilvánosság elé, legnagyobb valószínűség szerint csak a halálom után válik kutathatóvá. Egy megbízott dönt majd a sorsáról, ha eljön az ideje. De! Mivel a Patreon-tagok nem kapták meg az ígért exkluzív anyagokat az utóbbi időben, úgy gondolom, most jóvá tehetem ezt a mulasztást. Tudom, hogy a Patreon-tagok nem neheztelnek rám (vagy nem nagyon), örülnek az új könyvnek, és értik, hogy egy ilyen kaliberű munka mellett lehetetlen minden egyébre is megfelelőképp odafigyelni, mégis, azt hiszem, örülnek majd, ha ebből a titkosított anyagból részleteket meghallgathatnak. Erre akár már a következő hétvégén is sor kerülhet. Igyekszem majd olyan részleteket válogatni, melyekről nem volt még szó korábban.

Új Youtube-videók, az első ma este

Írások, felolvasások is jönnek a Youtube-csatornán. Mivel ezen a héten volt a víz világnapja, máris hozok egy filmelőzetest. Utoljára a szarvasokról film készült el ITT, de természetesen szép számmal vannak terveim, s némelyiken – amennyire időm engedte – dolgoztam a könyvírással párhuzamosan is. Az egyik szívemnek legkedvesebb téma a téli Balaton madárvilága. 2021-2022 telén is forgattam a Balatonon. Erről röviden adtam már hírt ITT, de a videókat nem hoztam elétek. Bár legalább még egy teljes szezont végig kell forgatni 2022-2023 telén, most mégis adok egy kis előzetest a készülő filmből. Remélem, örömöteket szolgálja majd ez a 10 perc is.

Szafarik és írás kurzus

Mivel úgy tűnik, hogy a járvány is csillapodik, és az időjárás melegedésével tovább mérséklődik majd, pár héten belül elővehetek olyan terveket is, melyet a Covid akasztott meg. Újra lehetnek szafarik, és kezdő-haladó írójelöltek számára két napos írói kurzust tartok Budapest IX. kerületében, szombat-vasárnap. A részletekkel hamarosan jelentkezem.

Legyen szép hétvégétek! Este érkezik a balatoni videó 🙂

Hozzászólásokhoz gördülj lejjebb!


Feliratkoztál már hírlevélre? Próbáld ki!

    Név*

    Email cím*


    TÁMOGASD A CENWEBET!

    MIT TÁMOGATTOK?

    ➡ a honlap fennmaradását
    ➡ hogy olyan dolgokról beszélhessünk, amiről másutt nem
    ➡ jobban ismerhessük a világot, amiben élünk
    ➡ gyönyörködhessünk abban, amit már megismertünk
    ➡ újabb cikkek és könyvek megszületését
    ➡ nemcsak az irodalmat
    ➡ hanem a természetet is
    Full screenExit full screen
    Slider

     

    previous arrowprevious arrow
    next arrownext arrow
    Slider

    Slider

    Slider
     

    5 Comments:

    1. Szabó Edit

      Nem kapkodták el egy kicsit az életinterjúdat? 😮 Nem korai még téged archiválni? Vagy 10-20 évvel ezután készül majd egy újabb rész?

      Örülök, hogy jól vagy! 🙂

    2. Kedves Cen, jó téged olvasni.A film előzetes nagyon szép. Megbűvölve csak néztem a madarakat. Igazán jó zenét találtál hozzá.

    3. Papp Anikó

      Kedves Cen, én nagyon helyénvalónak találom, hogy ezzel is foglalkozol. Szerintem a Covid és még nagyon sok körülmény rámutat arra, hogy hamar bejöhet egy váratlan esemény és muszáj foglalkoznunk a halandóságunk okozta következményekkel. Jó munkát a halhatatlanságod építésén és annál jobb egészséget kívánok Neked! 🙂

    4. Szabó Edit

      Vajon melyik magazinban jelent meg áprilisban az itt említett interjú? (Nem emlékszem, hogy jelezted volna.)
      Megtalálható még online, vagy már végleg lemaradtunk róla?

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük