• Slider
  • previous arrowprevious arrow
    next arrownext arrow
    Slider
  • Slider

2020.10.03. Ez eszméletlen viharnak ígérkezik

Felvétel: Centauri

2020.10.03. Szeretem a villámokat, fotóztam is villámokat nem egyszer, de amit most láttam a villámtérképen, az nem semmi. Ilyen zivatar-villámláncra nem is emlékszem. Ez lehet, hogy durva lesz.


Mutatom giffen – lenyűgöző szabályosság, szinte vonalzó mentén, és elképesztő intenzitás.

október vihar gif

Itt pedig egy videóm, amiben akadnak szép villámfotók is 🙂

Kérlek, oszd meg másokkal is! Köszönöm.

Hozzászólásokhoz gördülj lejjebb!

Feliratkoztál már hírlevélre? Próbáld ki!

    Név*

    Email cím*

    3 Comments:

    1. Ibolya Nagy

      Túl egy 22 órás net leálláson, elmondhatom, hogy itt csak egy kiadós zuhe volt, rövid ideig tartott.
      Tartok tőle, nem mindenhol úszták meg ennyivel.
      A legjobbakat, szép estét kívánok!☺️

    2. Kálmán Péterné

      Üdv Cen’!
      Hátborzongató volt olvasni is az élményed. Szerncséd volt, hogy ennyivel megúsztad! A villámokról készült képeid csodaszépek.
      Bár -szerencsémre- villámcsapást még nem éltem át de érdekes, ritka jelenséggel már találkoztam. Gyermekkoromra datálódik az esemény. Apám óvni akart minket attól, hogy féljünk a villámlástól, égzengástől, ezért , ha vihar közeledett együtt vártuk. Egy alkalommal a nyitott ablak előtt állva figyeltük az égi zenebonát, amikor az út túloldalán, a szemközti ház tetején megjelent egy rengkívül fényes, gömbalakú valami, ami gurult lefelé a tetőn. Amikor elérte az esőcsatornát szanaszét hullott, mint amikor a csillagszóró szórja szét a szikrákat. Az egész jelenséget olyan hanghatás követte, mint amikor hordókat gurítanak egy lejtős macskaköves utcán. Összerezzentünk, apa hátrahúzott hirtelen az ablakból. Ugyanakkor a lakásban lepattogtak a falban lévő kis kerek villamos kapcsolódási pontokról a fedőlapok. Nagyobb baj nem történt, és a villanyhálózat is ennyivel megúszta. Gömbvillámot láttunk. Apa megmagyarázta a jelenséget nagyjából és mi nem féltünk. Azóta sem félek, de vihar közeledtével igyekszem fedél alá kerülni.

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük