• Slider
  • previous arrowprevious arrow
    next arrownext arrow
    Slider
  • Slider

2020.12.24. Csoda reggelre – megérkeztek az őrangyalok

2020.12.24. Hatra állítottam be az ébresztést, de tegnap már állati fáradt voltam; simán átaludtam, hogy a fejem mellett csörög a telefon. Nyolckor tértem magamhoz, némi nyújtózkodás után felkeltem, és minden átvezetés nélkül nekiestem a dolgaimnak, hogy valahogy behozzam a hiányzó két órát. Ránéztem a honlapra, a szokottnál kevesebb olvasó barangolt rajta, gondolom azért, mert ma délelőtt még a készülődéssel van elfoglalva mindenki; néhányan talán még vásárolnak is, mások sütnek-főznek, talán még takarítanak is némelyek (egy kicsikét én is fogok még), sebaj. Találtam kávét tegnapról a konyhában, ez is pár perc nyereség, épp csak a köpenybe bújtam bele, máris ültem a géphez kiválasztani, melyik novellával kezdjek ma. Hamar döntöttem „Az áldott éj és átkos út” mellett, gondoltam, reggel még elmegy egy olyan elbeszélés, ami keményen indul, szuicid szél járja át, ám a végén beföd mindent a lágy hóhullás – és egy csoda, meg egy csipetnyi misztika. Nem hinném, hogy délelőtt sokaknak jut ideje olvasásra, de ki tudja? Már csak egy fotó kellett hozzá.

Tegnaptól új rendszer szerint zajlik a honlapon a képanyag kezelése. Mivel rengeteg írás pörög, sok témában, ráadásul nemigen mozdulhatok ki fotózni – páran talán emlékeznek még, hogy az év elején a „Two ont he Road” utazásainak egyik célja épp képanyag gyűjtése volt – egyre inkább megoldhatatlan, hogy ne használjak külsős képeket. Tegnap egy magazinszerkesztésben jártas ismerősömtől kaptam tippeket, hogyan tudok szabadon felhasználható, de jó minőségű képekhez jutni. Éltem is a lehetőséggel, ma reggel pedig úgy voltam vele: ehhez a novellához aligha találok bármit is, ami konkrétan jó hozzá, de azért próbáljuk meg. Az idő rövidsége miatt nem hezitáltam. Most már szpojlerezhetek, sokan egyébként is olvasták már régebben, az új olvasók meg reggel látták már a Facebookon, szóval a sztori szerint egy száguldás végén 7 motor bukkan fel, 7 őrangyal, akik véget vetnek az elbeszélő szentesti, önveszélyes száguldásának, legvégül pedig havazás kerekedik. Gondoltam, ha találok egy fotót, ahol hó és motor is van, akkor már jó. Bepötyögtem a kulcsszavakat az egyik oldal keresőjébe, s egy másodperccel később, amikor elém penderített egy fotót, megnyúlt az arcom a csodálkozástól. Azontúl, hogy a kép szuper, pontosan 7 motor van rajta. Háromszor is megszámoltam, annyira valószínűtlen volt. De 7. Nincs mese – csoda van.

Persze, tudom, nézőpont kérdése. Mondhatnám: mázli. Az is van. De csoda is, szerintem. Amint igaz, hogy sok csoda van, élem-érzem is ezt nap mint nap, nem csak karácsonykor, de most ez kapóra jött, annyira, hogy a mázli kategóriájából lazán húzunk át a csoda kategóriájába. Hisz azt is tudjuk, apróságokon is sok múlhat. Ma különösen. Időt nyertem ezzel a képpel, energiát, s ez ma kiemelten fontos; a karácsony sok ilyen apróság összessége. Ezért vagyunk olyan nagy készülődésben; mert sok apróságból épp most rakunk össze valamit; egy gyertya, egy illat, egy szín; figyelem és részletek; minden kicsit másként; azért készülődünk, azért vannak bevett karácsonyi praktikáink, hogy évről évre olyan apróságok együttállását hozzuk létre, mely túlmutat a hétköznapok praktikáin; voltaképp nem várunk a csodára, hanem létrehozzuk azt; ettől szép a karácsony; ki ne akarna varázsló lenni vagy angyal?; de nem tudunk az év minden napján varázslók lenni, és angyalok sem, de legalább évente egyszer megpróbáljuk; és ha bármilyen formában ehhez kívülről kapunk némi segítséget – ahogy én ma reggel a hét őrangyaltól – voltaképp már helyben is vagyunk. Megtörtént, amire vágytunk. Nevezzük bárminek. 😊

Hozzászólásokhoz gördülj lejjebb!


previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider

Slider

Slider

Feliratkoztál már hírlevélre? Próbáld ki! 

    Név*

    Email cím*

              

    4 Comments:

    1. Bencze László

      Vannak még csodák.
      Merjünk hinni benne.
      Boldog Karácsonyt Cen

    2. Lívia dr. Zilahi

      Angyalos Szentestét- a csodák berepülnek hozzád. Nagyon szép estét!

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük