• Slider
  • previous arrowprevious arrow
    next arrownext arrow
    Slider
  • Slider

2020.12.22. Hoppá! Megdőlt a napi rekord is!

2020.12.22. HOPPÁ! MEGDŐLT A NAPI REKORD IS 😊

Jó reggelt!

Három dologról szeretnék röviden beszámolni.

Tegnap éjfélig vártam, figyeltem, milyen javaslatok érkeznek a karácsonyi kisregényhez; délutántól viszont már a honlap látogatottságán is rajta tartottam a szemem, mert szokatlanul meglódult. Nemrég örömmel számoltam be arról, hogy a honlap havi rekordot döntött: soha annyian nem látogatták, mint az utóbbi egy hónapban. Viszont a napi rekord még ebben az időszakban sem dőlt meg, s úgy gondoltam, ez elő se fordulhat a közeli jövőben, hisz az abszolút napi rekordhoz egészen rendkívüli körülmények együtt állása kellett. Idén januárban azon a napon érkezett a legtöbb látogató, amikor 2 év után váratlanul visszakaptam a Facebook-oldalt, s egyúttal bejelentettem, hogy „világjárásra” indulok (azóta sem tudtam napirendre térni afölött egészen, hogy aztán világjárás helyett világjárvány lett a vége  ☹ ). Abban a rekordban benne volt az is, hogy sokan nem tudták, hová tűntem két évre.

Tegnap azonban megdőlt a januári rekord, még hozzá nagyon durván dőlt meg. 🙂 Nekem ez egy kis karácsonyi ajándék.

EGYIK SZEMEM SÍR, A MÁSIK NEVET

Na jó, igazán egyik szemem se sír, mindössze arról van szó, hogy a tegnapi eszement forgalmat nem a kisregény generálta, hanem egy régebbi cikk ITT, mely valami okból nagyot forgott. Korábban is a legolvasottabbak között volt (még nyáron is), de tegnap történt valami, és szokatlanul sok olvasó nyitotta meg. Jobban örültem volna, ha a kisregény pörög föl, bár nem tudom, akkor hogyan kezelném a regényhez érkező sok anyagot.

A havi rekordról szóló bejegyzésemben utaltam rá, hogy kitűztem 2020-ra egy célt, s pár hete 60%-on állt, ma már 70%-on, a 30 napos látogatottság folyamatosan növekszik tovább, szóval akár az is előfordulhat, hogy valamikor év vége felé ismét lesz egy kis ünnepelnivaló, amire ki kell találnom valami ajándékot 😊

KELL-E NEKEM IHLET?

És vissza a karácsonyi kisregényhez. Néhány reakcióból azt vettem le, hogy páran úgy gondolhatják, ihletet vagy témát szeretnék meríteni a karácsonyi kisregény kapcsán, s ez meglepett. Szeretném elmondani, hogy bár van egy olyan sztereotípia, miszerint az író gyakran hetekig, hónapokig, sőt évekig tipródik egyfajta alkotói válságban, bármit tesz is, csaknem jön az a fránya ihlet, és ez hihetetlen szenvedéseket okoz neki, és talán ilyen megeshet egynémely szerzővel valóban, de nem velem. Legalábbis eddig nem ismertem meg ezt az állapotot. Régi olvasók pontosan tudják, hogy ennek épp az ellenkezője az igaz. A bőség zavarában szenvedek, és ettől inkább lehet kicsit kínlódni, mert ennyi ihletet, ötletet, inspirációt nem könnyű kézben tartani. Nem véletlenül megy ez az alvás rovására is. Nem azért alszom keveset, mert ihletre várok rendületlenül, hanem mert így van több esély arra, hogy a lehető legtöbb mindent végezzem el. Marginális kérdés ez, „egyéni szocproblem”, csak azért írok róla, nehogy valaki azt gondolja, ki kell segítenie regényügyben, s ha ezt nem teszi, akkor cserben hagyott. 😊 Erről szó sincs. Ez egy remek játék, és érdekes kísérlet.

MA MÁR A FŐHŐSSEL KÁVÉZTAM

Pontosabban teáztunk, legalábbis a szavazatok alapján ő inkább teázik, mint kávézik.

A tegnapi szöveggyűjtés és esti tisztázások után nem is annyira meglepő, ha a ma hajnali kávét már kisregényünk hősével költöttem; azzal a tiszta felismeréssel ébredtem, hogy főhősünk már a rajtvonalon áll, és a névkérdés is „tisztázódott”. Tegnap még az volt a gond, hogy főhősünk nevét illetően nem alakult markáns szavazathullám, ugyanakkor számos név merült fel; ma reggelre ez megoldódott, mondhatni: megálmodtam, hogyan lehet feloldani ezt a dilemmát, így még mielőtt blogoltam volna, az első kávé első kortyainál papírra is vetettem az első bekezdéseket; nem túlzás tehát azt állítanom: a kisregény ma hajnalban elkezdődött.

Három nap maradt karácsonyig, nem sok, de így – és hathatós segítségetekkel – jó eséllyel a karácsonyfa alá kerülhetnek az első fejezetek.

Annak, aki lemaradt volna a kisregény körüli posztviharról: ITT minden megtalálható a kisregényünkkel kapcsolatosan.

Legyen szép napotok, és továbbra is hozzatok szövegeket IDE, és a cselekménnyel kapcsolatos ötletelést is folytassátok ITT.

Praktikusan annyi dolgom maradt, hogy még be kell szereznem pár dolgot az ünnepekre, de aztán felhőtlen magabiztossággal 😊 adhatom át magam a kisregényünk bonyolításának!

Legyen szép napotok, s a legjobbakat! Üdv: Cen’


Hozzászólásokhoz gördülj lejjebb!


previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider

Slider

Slider

Feliratkoztál már hírlevélre? Próbáld ki! 

    Név*

    Email cím*

                   

    2 Comments:

    1. Lívia dr. Zilahi

      Jó reggelt Cen, elárulod a főhős nevét? Vagy az is meglepetés lesz a fa alá, mint a történet?

    2. Szabó Edit

      Szép napot neked is! 🙂

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük