• Slider
  • previous arrowprevious arrow
    next arrownext arrow
    Slider
  • Slider

2020.12.16. És néha tényleg érkezik egy ritka madár

Fotó: Centauri

2020.12.16. Ennél rövidebb blogot talán még nem is írtam. Bele se kezdtem, de már tudtam: ez brutálisan rövid lesz, mintha csak annyit mondanék: „megmondtam.”

Tegnap hajnalban kora reggeli posztként EZT az írást raktam ki. Ebben van – most is 😊 – egy mondat; a Facebookon is ezt emeltem ki.

Talán holnap repül át a fejünk felett egy olyan madár, ami egy életben csak egyszer repül át felettünk.

Nincs olyan nap, amikor ez meg ne eshetne – akartam mondani ezzel a magam módján.

Előző nap valaki rám írt: „Kerestelek telefonon, de nem értelek el.” Visszaírtam: „Holnap délután 6 és 8 között jó neked?” Ebben maradtunk. Gondoltam, dumálunk egyet. Jött a hajnal, kiraktam a fenti posztot, aztán dolgoztam tovább. Átsuhant az agyamon – mert néha azért röghöz kötött maradok –, hogy már hogyan repülne át mondjuk konkrétan ma a fejem fölött bármiféle „madár”, hogyan is történhetne bármi, mikor ki sem mozdulok, csak teszem a dolgom nap-nap után? Meg is torpantam egy pillanatra, két korty kávé között, és elszégyelltem magam: talán már magam se hiszem, amit írok? Ej.

S jött nap többi része, meló, alvás, újabb kávé, aztán a délután 6 óra, fél hét körül pedig a megbeszélt hívás – és most már tudom, a tegnap 2020 egyik legjobb napja volt. Ráadásul – ennek a hívásnak köszönhetően – ti is jól jártok majd. Nincs felhatalmazásom erről többet írni most :-(, de a tőlem már megszokott hérakleitoszi homállyal annyit nyugodt szívvel mondhatok:

Tegnap minden bizonnyal elrepült a fejem fölött egy ritka madár. 🙂


Hozzászólásokhoz gördülj lejjebb!

Feliratkoztál már hírlevélre? Próbáld ki! 

    Név*

    Email cím*


    previous arrowprevious arrow
    next arrownext arrow
    Slider

    Slider

     

    8 Comments:

    1. Ibolya Nagy

      🤔🤔🤔

    2. Lívia dr. Zilahi

      Milyen titokzatos vagy kedves Cen- szabad találgatni? Hívtak a könyvkiadótól és elrepült a fejed felett a “Galambok” című könyved, angyalszárnyakat növesztve s Karácsony előtt még ott lesz a könyvesboltokban vagy legalábbis kapunk egy linket az előrendeléshez:-))).

    3. Március? 🙂 🙂 Akkor már visszajön néhány madár. 😀

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük