• Slider
  • previous arrowprevious arrow
    next arrownext arrow
    Slider
  • Slider

2019.10.22. Kísérletezések – átalakulások

Izgalmasabbá válhat az olvasás. Először itt, ebben a posztban mutatom be, hogyan működne ez. Figyeljétek az apró pontokkal aláhúzott szavakat, és vigyétek rá olvasás közben az egeret!


2019.10.22. 9:46 Kedves Mindenki! Tegnap hírlevélben is jeleztem, hogy a napokban újabb fejlesztések történnek a honlapon. Kicsi lépések ezek, de talán fontosak. És úgy tűnik, hogy kisebb problémákat is okozhat, amint ma is. Ezt a posztot pillanatnyilag sajnos nem tudom kirakni a megszokott módon a főoldalra, de remélem rátaláltok, amint azt is remélem, hogy ezek a technikai gondok hamar megoldódnak.

Tegnap ezen az oldalon is megjelent egy felugró ablak, ahol regisztrálni lehet hírlevélre. Kérdeztétek, mi ez a “hírlevél-őrület”. Erről röviden annyit: az oldal működése szempontjából nem mindegy, hányan látogatják rendszeresen. Jóval többen, mint ahány ember látszik.

Múlt héten például több mint 2000 olvasó járt itt.

Néhányan rátalálnak a feliratkozás módjára, de a többség azt sem tudja, hogy ez lehetséges. A felugró-ablak, és a posztok alatt felbukkanó lehetőség remélhetően sok olvasót tesz itt rendszeres vendéggé.

Tegnap apróbb változtatásoknak köszönhetően elvileg gyorsabbá vált a honlap betöltődése is. Én legalábbis érzékelem a változást, remélem csak, hogy ti is.

További újdonság mától, hogy a posztok mélysége növekszik. Azt értem ezalatt, hogy sok írásban – főként publicisztikák és esszék esetében – a szövegek információtartalma és gazdagsága növekszik, de oly módon, hogy ne legyen megterhelő, illetve választás dolga maradjon, milyen mélységben akarja valaki átlátni egy poszt egyéb vonatkozásait, háttérinfóit, összefüggéseit. Így egyrészt könnyen olvasható maradnak a a posztok, másrészt megnövekszik részletességük és mélységük, harmadrészt ez talán szórakoztató is.

Izgalmasabbá válhat az olvasás.

Először itt, ebben a posztban mutatom be, hogyan működne ez. Figyeljétek az apró pontokkal aláhúzott szavakat, és vigyétek rá olvasás közben az egeret! Nézzünk egy aktuális állítást:

Nemcsak a honlapon folyikkísérletezés, hanem a könyvtárszoba erkélyén is. Nyilván sokan emlékeztek a mindig emlegetett, felejthetetlenmárciusi télre, amikor naponta hoztam a madáretetőn készült fotók tucatjait. Idén is készülök madárfotózásra, de hogy jusson idő mindenre, a lessátrat, az etető a dolgozószobám erkélyén rendezem be, így ha csak percekre tudomfelszabadítani magamat, vagy épp csak levegőzni megyek ki, akkor is lőhetek képeket. Egyelőre ott tartok, hogy etetéssel kísérletezem, és lessátor nélkül fényképezem a madarakat, akik máris bizalmasak. És ami külön öröm: pillanatnyilag a legsűrűbben fenyvescinegék járnak az etetőre.


fenyvescinege parus ater madáretető cinegék madáretetés

2019.10.21. Fenyvescinege az erkélyen 🙂 (Fotó: Centauri)

Dolgozom rajta még, hogy ez még tetszetősebb, izgalmasabb legyen 🙂

Még egy infó: aki már feliratkozott hírlevélre korábban, annak nem kell regisztrálnia!

Legyen továbbra is szép hetetek, és drukkoljatok, hogy a lehető legjobban, flottul haladjon minden! Üdv: Cen’

Hozzászólásokhoz gördülj a lap aljára!


REGISZTRÁLJ, HOGY ÉRTESÜLHESS A LEGFONTOSABB HÍREKRŐL!

 

    Név*

    Email cím*

      

     

    http://https://centauriweb.hu/archiv/blog-4/blog-2019/2019-oktober/2019-10-11-tul-sok-az-ember-inkabb-elutazok/

    http://https://centauriweb.hu/archiv/novellak/esszek/a-tavcsohasznalat-mint-tudatmodosito-szer/

    http://https://centauriweb.hu/archiv/legszebb-emlekeim/kanko-es-narko-veszelyes-madarasztaborok/

    http://https://centauriweb.hu/archiv/novellak/esszek/mit-tegyek-klimavedelem-erdekeben/

    http://https://centauriweb.hu/archiv/jack/szerelemkengyel-egy-kulonos-no-montanabol/

    8 Comments:

    1. Szabó Edit

      Az apró pontos varázslat a telefonon is működik! 🙂
      Itt – egér nem lévén – rá kell kattintani az apró pontos kifejezésre.

    2. Marsovszki Viktória

      Hát, nem lehet egyszerű egy ilyen mérhetetelül gazdag aynaggal ellátott honlap szerkesztése, Cen’. Drukkolok is, hogy sikerüljön megnyugtató, jó megoldásokat találnod a, gördülékeny működésre! Fontos ez nekünk is, olvasóidnak! 🙂

    3. Patai Mária Zsuzsanna

      Regisztráltam!

      • Köszi! Úgy tudom, te már korábban is feliratkoztál, de voltaképp kapóra jön, hogy regisztráltál, így legalább tesztelhetjük a rendszert. Várhatóan a kiküldött hírlevelek is tetszetősebbek lesznek 🙂 – de ehhez még idő kell, egy darabig még a régi rendszer működik.

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük