Nem gyenge a Bakony se

cen_logo_circleSok van, mi csodálatos – de a Bakony se gyenge 🙂 A Várpalotától Veszprémig vezető út is az, jobbról-balról árvalányhajas mezők, hatalmas terek, igazi szubmediterrán, néhol egészen sztyeppi hangulat. Veszprémtől Tapolca felé haladva még nagyobb térségeket találni, ott azonban már a mezőgazdasági táblák gyönyörködtetik a szemet, évről évre repce és bíborhere mezők hatalmas mozaikjai. Mindig is szerettem ezt az útvonalat – többek között azért, mert feltűnően kevés a műtárgy és a légvezeték. Könnyen találni olyan területeket, ahol a réteken, erdőkön kívül semmi sincs.

Itt kapunk egy kis ízelítőt abból, hogy mennyivel szebbek volnának a tájaink, ha a magasfeszültségű áramot nem légvezetékeken, hanem földkábeleken vinnénk.

Talán egyszer megszületik az a döntés is, hogy minden vezetéket vigyünk a föld alá – így nem veszélyeztetnék a madarakat sem 🙂 De jó volna. Egyszer.

 

bakony 1

Fotó: Centauri

bakony 2

Fotó: Centauri

bakony 5

Fotó: Centauri

bakony 3

Fotó: Centauri

bakony 4

Fotó: Centauri

 

2018 május – fotók májusból

https://centauriweb.hu/barangolo/menny-kapuja-zarva-szeged-1/

https://centauriweb.hu/barangolo/emlek-bulgariabol/

Élet az égen + villámképek

8 Comments:

  1. Szabó Edit

    Egy virágzó bíborhere tábla csodás látvány! Igaz, én eddig még csak képen láttam, de talán egyszer láthatom élőben is. S talán lesz majd mellette egy aranysárga repce tábla. 🙂

  2. Ibolya Nagy

    Nagyon szép! 🌱🌱🌼

  3. Elég sokat tébláboltam egykor arrafelé, imádom, szívesen megyek (mennék) vissza minden évben. 🙂

  4. marsovszki viktória

    Bizony, szép! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük