Korlátlan kóstolók egész nap a “Kávé Napja 2024” alkalmából!

Kávé kávézás barista gasztro konyha pixa nő

Korlátlan kóstolók egész nap a “Kávé Napja 2024” alkalmából!

Egész napos, korlátlan kávékóstolással, kávékoktélokkal, versenyekkel, programokkal, gépekkel és eszközökkel, valamint otthonra is megvásárolható csúcskávékkal várja a vendégeket A Kávé Napja vasárnap az Akvárium Klubban.

Magyarországon tizenkettedik alkalommal ünnepeli a kávé világnapját A Kávé Napja esemény, melynek keretében a közönség hazai pörkölőkkel, nemzetközi kávéforgalmazókkal, kávégép-kereskedőkkel és baristákkal egyaránt találkozhat – közölte az MTI-vel Szuna Noémi, a rendezvény szervezője.

A kávérajongók kiváló minőségű, különleges (specialty) kávékat kóstolhatnak a kiállítók asztalainál; a hazai Michelin-csillagos éttermek kávés partnerei közül többen is jelen lesznek a rendezvényen. Csúcsminőségű arabica fajtákból korlátlanul kóstolhatók egész nap a különböző kávéitalok, melyek akár egy autó árával vetekedő professzionális kávégépeken készülnek.


A színpadi programokat követve a közönség rengeteg információt gyűjthet a kávé világából, miközben felfedezi az ízléséhez passzoló termékeket az erősebb koffeinbombáktól a lágy pörkölésű, citrusos afrikai magashegyi kávékig.

Versenyből idén sem lesz hiány, hiszen egyrészt profi és amatőr tejhaböntő-baristák mérik össze tudásukat a dobókockás Latte Art Throwdown pénzdíjas bajnokságon, a közönséget pedig a Push for Change kapszulanyomó-versennyel várja a Samurai Shoelace.

Akik kísérőjegyet váltanak a zártkörű kóstolókra, csúcsminőségű afrikai kapszulakollekciót, sőt a kávékhoz illő rumokat és rumkoktélokat is kipróbálhatnak. Apró Franciska ruandai tételekből tart kóstolót, Varga Marianna teaszakértő pedig tea cupping kíséretében mutatja be Tea a kertemben című könyvét.


Kávé kávézás barista gasztro konyha
Fotó: Pixabay

Forrás: MTI | Illusztrációk: Pixabay


És mi a helyzet a kapszulás kávékkal?

Mara, a Cenweb szerkesztője és szerzője korábban ennek is utánajárt már:

“Szerintem teljesen felesleges alumíniumkapszulába csomagolni a kávét, de vannak, akik esküsznek erre a megoldásra, mondván, hogy így sokkal finomabb a fekete. A gyártók pedig mindent elkövetnek, hogy enyhítsenek a fogyasztók lelkifurdalásán, amit a felesleges szeméttermelés miatt érezhetnek. Egyrészt próbálkoznak az újrahasznosítás népszerűsítésével, bár a feldolgozás is épp elég energiaigényes folyamat, ráadásul az embereknek csak mintegy a negyede fárad azzal, hogy a megfelelő helyre tegye a kapszulákat. Másrészt igyekeznek amellett érvelni, hogy a kapszula nem is olyan rossz választás. Ha a kapszulás kávé környezeti hatására keresünk rá, rengeteg cikket találunk, melyek azt sugallják, nem is olyan környezetszennyező. Ezek az írások arról szólnak, hogy

mennyivel kevesebb kávé van egy kapszulában, mint amennyit egy sima főzésnél elpazarlunk.

Folytatás itt.


Kávé kávézás barista gasztro konyha
Kávészállítmány | Fotó: Pixabay

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kávé kávézás kávéfőzés barista presszó

Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért elérsz minden támogatói tartalmat. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is köszönjük!   

még több gastro

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Így gyűjthetjük majd a konyhai komposztot

Ahogy arról korábban mi is írtunk, januártól külön szállítják el a konyhai zöld- és élelmiszerhulladékot. Most újabb részletek derültek ki a szolgáltatásról…Tovább

1 hozzászólás

  1. Jajj, nekem Tchibo kapszulás kávéfőzőm van. Nagyon finom sajnos- ökolábnyom ide vagy oda. Teljesen elszoktam a kotyogós kávétól- régebben az volt. Már olyan kávéfőzőm sincs, sajnos a Zepteres az indukciós lapon nem működik, el is ajándékoztam. Imádom a kávét, sajna a nyári betegségem elvette tőlem ezt az élvezetet, két hónapja nem merek kávézni pedig már az időzített bomba is ki lett operálva belőlem két hete, kutya bajom és dolgozom, de valahogy a kávétól fantom fájdalmaim lesznek:-))) Vettem macis cikória kávét, de az sem vált be. Szóval most a kávézásért gyúrok :-)))

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük