Társadalmi konvenciók kontra szarvasbőgés

gímszarvas természet szarvasbőgés

Társadalmi konvenciók kontra szarvasbőgés


Színnel lélekkel


“Ezek a vadonhoz nőtt ember számára talán még fontosabbak is, mint a konvencionális társadalmi események”

Többségünk számára a társadalmi konvenciók és szokások tagolják az évet, ehhez igazítjuk az egész életvitelünket, ez határozza meg számunkra, melyek a kiemelkedő események, ünnepek, napok. A természetet jól ismerő, s benne otthonosan mozgó ember számára legalább ennyire erős, ha ugyan nem meghatározóbb az a tagolás, amit a vadon nyújt. A legalapvetőbb persze az évszakok váltakozása, de minden időszakhoz tartoznak kiemelkedő események, virágzás, a madarak visszatérése vagy etetése, gombaszezon vagy daruvonulás.

Ezek a vadonhoz nőtt ember számára talán még fontosabbak is, mint a konvencionális társadalmi események

(vakáció, ünnepnapok), de azokhoz hasonlóan, ízléstől függően, vannak kiemelkedők. Ez erősen változhat az érdeklődésünknek, habitusunknak megfelelően, de azért van néhány, amely mindenképp kiemelkedik a sorból. A mi tájunkon az egyik ilyen, ami a top háromban biztosan ott van, a szarvasbőgés. Ez – ahogy ma mondanák – “nagyon epic”. Historikus, heroikus. Látványos és lenyűgöző. Az is benne van mindebben, hogy a világ legszebb, legnagyobb szarvasainak otthonában élünk. Ez kiváltság. Ez őrült nagy szerencse.

Az alábbi videót azokból a képekből és hangokból vágtam össze, amit volt szerencsém a saját udvaromban felvenni. Annak idején ezek voltak az első helyi, a birtokon készített felvételek.

Ezek a harsonák jelzik évről évre, újra és újra, nemcsak azt, hogy itt van az ősz, hanem azt is, hogy élni jó, élni őrült nagy kaland, és úgy kell itt lenni, teljes mellszélességgel, mintha ez volna itt, ezen a tájon, ebben a vadonban, az első és az utolsó napunk. Úgy kell itt lenni – és csak így érdemes -, ahogyan egy ős-szerelemben volnánk ott a nap minden percében. A lét finom érintésében épp úgy, mint a legvadabb vággyal a lét ölének kellős közepében.

Fogadjátok szeretettel! Üdv: Cen’


Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért elérsz minden támogatói tartalmat. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is köszönjük!   

még több “Színnel lélekkel”

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

A tudás varázslat! Ne mondj le róla!

A pillanat varázsa ez. Azoknak a pillanatoknak a varázsa, mely pillanatok hosszú sora adja majd végső soron életutunk egészét, és talán értelmét is….Tovább

A legjobb helyen a megfelelő időben

Elég csak elmerülni másvalaki, másvalami tökélyében, teszem azt a Musselshell alkonyatkor fokról fokra finomodó csobogásában, és kész, ennyi…Tovább

1 hozzászólás

  1. De klassz- bárcsak itt bőgött volna Nálatok az idén Edward is a csodaszarvas.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük