Játssz velünk, keress és találj!

Játék póker kártya szerencse nyeremény

Játssz velünk, keress és találj!

Gyakran esik meg velem, hogy miután átsuhanok az összes hírportálon, ránézek a Youtube-ra is, néha kétszer-háromszor is, esetleg rápillantok az Streaming-szolgáltatók egyre soványabb és egyre ideologikusabb kínálatára, hiába minden igyekezet, minden görcsölés, nem találok semmit, ami érdekelne.

Talán az én készülékem zárlatos,

de ez egyre sűrűbben fordul elő. Nem kétlem, hogy a mi magazinunk olvasóival is megesik, hogy megnyitja az oldalunkat, és nem találnak semmit, amit szívesen olvasnának el az első sortól az utolsóig. Talán vannak olyanok, akik épp úgy tesznek nálunk, mint én oly sok portállal: megnézem a leadeket és annyi, viszlát!

Mi persze igyekszünk, de nyilván nem mindenkinek ugyanaz érdekes és lehetetlen olyan oldalt gründolni, ahol minden cikk és hír egyformán érdekes mindenkinek – és érdekes is tényleg!

Az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy időnként mi is tudjuk egy hírről, hogy találhatnánk ennél izgalmasabbat is, de azért mindig akad egy-két olvasó, aki rezonál a szerintünk kevéssé érdekes hírekre is. Így tehát nem mindig indokolt a jelenleginél szigorúbban rostálni. És – ez sem titok – muszáj tartanunk egyfajta tempót is, mert az algoritmusok sajnos elsősorban nem a cikkek, hírek minőségét figyelik (pedig mennyire jó volna az!). Ha tetszik (ha nem) „etetjük” az algoritmusokat is. Persze nem mindegy, mivel etetjük, és főként nem mindegy, hogy egyúttal mivel „etetünk” titeket.

Nem titkolt célunk az is,

hogy a Cenweb amolyan „három az egyben” oldal legyen:

  • híroldal
  • blog
  • és enciklopédia.

Utóbbit két okból gondoljuk fontosnak. Egyrészt a műveltség (és az extra minőségű élet) számunkra univerzális tudást jelent és nem csupán a humán műveltséget. Továbbra is azt mondom: nem tekinthető igazán művelt főnek az, aki a minket fenntartó élő környezetről szinte semmit sem tud. Igaz az sem, aki otthon van a nádiposzáták (Acrocephalusok) világában, de még nem olvasott egy Dosztojevszkijt sem.

Mivel műveltség alatt főként humán műveltséget értünk,

ezért a hiányosságok főként a természettudományos területet érintik, azon belül is az emberrel együtt élő több millió faj ismeretét. Ezért fontos célkitűzésünk, hogy a Cenweb 1-2 éven belül eljusson arra a szintre, hogy szinte valamennyi Európában élő gerinces állatfajról, sok rovarról és növényről, temérdek gombáról és moháról releváns, enciklopédikus, de érdekes szócikkeket lehessen találni nálunk.

Ez az egyik legfontosabb, és talán leghosszabb távú célkitűzésünk.

A Cenweb egyébként is törekszik egyfajta holisztikus tudásfelhalmozásra. Az új Cenweb másfél éves, de mivel az infarktusom miatt igazán aktívan csak 2023 októberétől tudtam munkába állni, teljes gőzzel még csak egy éve folyik a munka. Ám ezidő alatt is sikerült meglepően sok mindenről írni, sok cikket felrakni, és ez már látszik a keresőben.

Mindez hogyan kapcsolódik ahhoz, hogy sokszor nem találunk érdekes cikkeket az interneten, s akár a Cenweb olvasója is hoppon maradhat?

És hol van itt a játék?


Játék roulette szerencse nyeremény

Arra biztatunk most mindenkit,

hogy akár talál érdekes cikket itt, akár nem, játsszon velünk, és próbálja ki, mennyire informatív a Cenweb durván másfél év után. Mennyire képes változatosan, és alaposan kiszolgálni minket, olvasókat.

Van egy egészen jó keresőnk a nyitóoldal fejlécében. Arra biztatunk mindenkit, hogy amikor hirtelen nem talál új cikket, vagy olyat, ami érdekelné, nyúljon a keresőhöz. Gondolja át, mi az, amiről aznap a szíve szerint leginkább hallana, olvasna, és írja be a keresőbe!

Lássuk, mit tudunk!

Lássuk, hány esetben segít a kereső olyan tartalomhoz, ami eddig elkerülte a figyelmünket, de ami aznap érdekes volt a számunkra, esetleg tanulságos, urambocsá inspiráló vagy vigasztaló.

Lássuk, akadnak-e esetleg abszurd vagy vicces találatok? Találtok valami újat? Találtok valami meglepőt? Ha igen (ha nem) írjátok meg hozzászólásban! Jó kalandozást a Cenweb útvesztőiben. Ne fogjátok vissza magatokat! Írjatok be bármit! – és hadd szóljon…      

Ide is beillesztünk egy keresőt. Használhatjátok ezt is, ez itt ugyanazt tudja, mint a nyitóoldal keresője.


Játék roulette szerencse nyeremény
Illusztrációk: Pixabay

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért elérsz minden támogatói tartalmat. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is köszönjük!   

még több cenweb

6 hozzászólás

  1. Éppen a minap használtam a keresőt ezen az oldalon – a bölényekhez mentünk az Őrségben kirándulni és a lányom bele szeretett a hatalmas méltóságos állatokba. Viccelődtünk is, hogy a szűleim eladatlan portáján a falu közepén hogy mutatna egy bölény:-)))Mondtam neki, hogy részletesen olvashat itt ezen az oldalon a bölényekről is, el is küldtem neki a linket, a bölényes cikkekről. Aztán- milyen érdekes- még a hét elején az egyik barátnőm mesélt a lánya visszavadítós kertjéről s neki is mondtam, hogy itt a Cenweben mennyi mindenről lehet olvasni- a mézelős zónák meg a tudatos kaszálás vagy nem kaszálás került valahogy szóba . Amúgy én semmilyen híroldalt nem nézek már, ugyanis ha ide benézek, minden ami fontos és nem bullshit az itt van. Mindhárom feltétel abszolút teljesül amit kiűztetek célul- csak soha abba ne hagyjátok.

    1. Author

      Lívia! Köszönöm, köszönjük – szólok majd Marának is, nehogy véletlenül ne lássa ezt a hozzászólásodat. Igyekszünk, tegnap is azt beszéltük, hogy meg kell tennünk mindent az oldalért, mert sok szempontból ez a mi utunk. Az egyik legszebb feladat ezt fenntarthatóvá tenni, működtetni, fejleszteni – akár a birtokot. Ettől most jobb lett a reggelem, és kaptam még némi (nem kevés) többlet energiát) a mai naphoz, és általában a folytatáshoz. 🙂

  2. Az oldallal egy “baj” van. Annyira bőséges itt a kínálat, hogy ha az embernek kevés az ideje – épp csak bekukkantani tud, de olvasgatni már nem -, akkor sok mindenről lemaradhat.

    Én szoktam használni a keresőt. Az egyik eset az, amikor rémlik hogy már olvastam itt valamit egy adott témában – akár egy itteni, akár egy másik oldalon lévő cikkben szerepel a téma -, a másik pedig, amikor nem volt időm elolvasni valamit, de később szeretném. Akkor a keresővel rákeresek a cikkre.

    De egy játék tényleg lehetne már itt is! Olyan, amilyeneket a fb-on játszottunk régen. Találj ki valamit, Cen’! Jó lenne…

    1. Author

      Mit játszottunk az Facebookon. Melyik játékra gondolsz?

      1. Többféle játékot is kitaláltál nekünk régen. Voltak kitalálósok, kérdésre válaszolósok. Vagy játék volt pl. az is, amikor a küldött tavaszi képeinkből videót készítettél. (Ilyen itt nem jöhet szóba, sajnos.)

        Nem sorolom fel itt őket, mert túl hosszú lenne, de rákerestem a fb-on, és elküldök mailben neked egy csokor linket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük