Ez a bor nyerte a Szegedi Borfesztivál fődíját

szegedi borfesztivál

Ez a bor nyerte a Szegedi Borfesztivál fődíját


Az izsáki Gedeon Birtok 2023-as cabernet sauvignon rozéja nyerte a Szegedi Borfesztiválon rendezett borverseny fődíját, az elismerést kedden adták át. A kiváló rozé bort mintegy 150 benevezett tétel közül választotta a legjobbnak a szakmai zsűri.

A legjobb vörösbor címet a ménesi Balla Géza Pincészet 2021-es Feketeleányka Sziklaborának ítélték oda. A bírálók a vakkóstoláson a legjobb fehérbornak Günzer Tamás 2023-as villányi chardonnay-ját választották, a legjobb rozé pedig a Hajós-Bajai borvidéken működő Csanádi Szőlőbirtok 2023-as cabernet sauvignon rozéja lett.

Idén először értékelték külön kategóriában a habzóborokat, ezek közül a kiskőrösi Szentpéteri Borpince 2021-es fehér, száraz Methode Traditionelle pezsgője nyerte el leginkább a bírálók tetszését.

A desszertborok közül a tolcsvai Sajgó Pincészet 2013-as Tokaji 6 puttonyos aszúját választották a legjobbnak a szakemberek. A társadalmi zsűri elismerését a balatonboglári Androsics Birtok 2022-es Chardonnay Sur Lie-je kapta.

A Szegedi Borfesztiválon, az ország legnagyobb borászati seregszemléjén idén 160 borász várja a több tízezer látogatót. A kiváló italok mellett a Széchenyi tér árnyas platánfái alatt komoly- és könnyűzenei, valamint dzsesszkoncertek is szórakoztatják az egybegyűlteket vasárnapig.

Forrás: MTI, kép: Unsplash

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért elérsz minden támogatói tartalmat. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is köszönjük!   

még több bor

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Minden, amit az aperitifekről tudni kell

“Ez az aperitif italok szerepe. Franciaországban és Olaszországban külön étkezési formával, aperitivóval indítják el a sokfogásos ebédet vagy vacsorát. Ez külön társasági esemény lehet, és…

Igyunk mirhás bort! De mi is az a mirha?

“Mirhás borokat már Jézus idejében is fogyasztottak az emberek, sőt: a mirhát számtalan más alapanyag mellett is bevetették annak érdekében, hogy megannyi jótékony hatását élvezhessék….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük