Centauri 2014 – 2

IF kiállítás és vásár Centauri


Centauri Jégvágó Magvető Kiadó 2013 irodalom író Kék angyal könyv Ice Pick novella2014 november 7. “Ha angol név állna a címlapon, simán elhinném, hogy egy ragyogó amerikai regény briliáns fordítását olvasom. (…) Szándékosan fogalmazok homályosan, hogy ne lőjem le a poént, amely izgalmasabb, rejtélyesebb és váratlanabb, mint egy remekbe sikerült mozgalmas, színes, mai amerikai akcióthrilleré. Egyébként ahhoz hasonlóan lebilincselő is, regénynek pedig hibátlanul professzionális.”

Tábor Ádám az Élet és irodalom mai számában az Ex librisben kritikát írt a 2013-ban megjelent és számára legfontosabb 4 könyvről, köztük a Jégvágóról. (A másik három: Borbély Szilárd – Nincstelenek, Kun Árpád – Boldog észak, Berkovits György – V. és Ú. / II. Jelzőművész)

2014.06.12. A Műút júniusi számában két kritika a Jégvágóról, Bazsányi Sándortól (Dead Man) és Gaborják Ádámtól (Utazás a koponyák körül).
“Merész, szerves, lendületes, fordulatos, nem akármilyen nyelv- és ritmuskészségről árulkodó regényt írt Centauri. Üt, mint a jégvágó. De nem megfoszt, hanem elhalmoz. (Bazsányi Sándor)

2014.05.30. Takács Ferenc közölt kritikát a Jégvágóról (Jelmezben) a Mozgó Világ 2014/5-ös számában. (…Nem csalódunk. Centauri bámulatos magyar modulációkban zongorázza végig az amerikai regénystílusok klaviatúráját, egyaránt tud a zsigerien trágár hasonlatok és a himnikus szárnyalás metaforáinak nyelvén…)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.