• Slider
  • previous arrowprevious arrow
    next arrownext arrow
    Slider
  • Slider

2018.03.05. Csúcsforgalom

 2018.03.05. 12:00
forgalom

Ennyi helyről látogattatok az oldalra tegnap este 🙂

Tegnap – főként estefelé – szokatlanul nagy volt a forgalom a honlapon. Ezt ti nem látjátok (de eszembe jutott, hogy esetleg, valami módon láthatóvá tehetném a számotokra ezt is), ezért nem bolygattam az oldalt, és mivel elsősorban a madáretetős barátaink jártak itt (közel háromszázan), sokan első ízben, a madaras anyagokat tettem ki az előtérbe, és a frissítéssel vártam. De természetesen jön a szürkebegy-sztori folytatása is 🙂 A weboldal látógatóinak száma erősen közelít a 20.000 felé – szólok majd, ha elérte.
A tegnapi forgalmat jól jellemzi, hogy „hír” is lett belőlünk, a madáretető-térkép felhívását tegnap közzé tette a tollal.hu, a „visszatérésemről” pedig kimondottan kedves híradás született a prae.hu portálon (PRAE ITT). Innen is köszönet nekik!
Bár újabban minden bejegyzés kommentelhető, mégis sokunknak hiányzik, hogy nem beszélgethetünk úgy, ahogy azt az Fb-n megszoktuk. Utánanézek, lehetséges-e valamilyen chatfunkciót létrehozni itt.
A következő napokban a „madarasságokra” koncentrálok, többek között azért, mert a napokban érkezik a valódi tavasz, a madáretetésnek lassan vége, és minden regisztrált madáretetős kap egy kérdőívet. A madáretető-tulajdonosok is sokfélék, egyesek profik minden vadmadár felismerésében, de vannak, akik csak gyönyörködnek a madaraikban, viszont nem igazán tudják, hogy ki kicsoda. Ezért még a kérdőív kiküldése előtt nem árt nyújtani egy kis segítséget. Vagyis összerakok egy kis madáretetős-madárhatározót, ami segíthet az etetőre járó madarak azonosításában. (Ez a későbbiekben is jól jöhet.)   
Köszönöm a múlt heti aktivitást, és arra kérlek titeket, hogy hozzászólásaitokkal, megosztásaitokkal támogassátok továbbra is a weboldalt és a madáretető-térkép készítését is. Minden jókat kívánva erre a hétre is! Üdv: Cen’

13 Comments:

  1. Szia!Irodalmi madárhatározó képekkel,történetekkel,versekkel akár,egy madárdalos cdvel fűszerezve? 😀

  2. Ibolya Nagy

    Mindez, kedves Cen’, csak veled lehetséges, nélküled nem menne!
    Igen, hatalmas öröm és boldogság! (…és ma reggel megjött az ötödik tengelice az etetőhöz,- együtt voltak, egy időben, kicsit évődtek egymással, de hát ők ilyenek😊)🐦🐦🐦

  3. Szabó Edit

    👍 🙂 🙂 🙂

  4. Nagyné Ica

    Sziasztok Mindenki! 🙂

    Személy szerint nagyon örülök, hogy egyre többen találnak ide, másrészt pedig annak, hogy milyen sokan ismerik a madarakat és milyen sokan etetnek.
    Be kell vallanom, kezdőként én csődöt mondtam 🙁 Itt a város közepén, a 13. emeletig nem jönnek fel a madarak, bár nagyon sokáig bíztam benne, hogy előbb-utóbb felfedezik az etetőt. De nem!Mondhatom, ott lakom ahol a madár se jár.
    Ezért amikor jött a hideg és a hó, levittem az etetőt a közeli parkba, ahol korábban is láttam cinegéket, verebeket és fekete rigót. És egy másik – általam nem ismert, a fekete rigóhoz hasonló termetű – barnás-szürke színű madár csapatot.
    Vegyes madáreleséget vettem, ( napraforgó, köles,, zab, árpa cirok, búza kukorica. ) De nem tudok beszámolni arról, kik járnak az etetőre, nem tudom figyelemmel kísérni 🙁 Úgy érzem ebből a szempontból a kertes házban élők előnyt élveznek. Talán a következő szezonban sikeresebb leszek.
    Itt a ház körül igen sok a varjú, nekik is szórtam magot, és láthatóan kedvelték 🙂
    A madárhatározó nagyon jó ötlet Cen’, talán könnyebben boldogulunk mintha innen-onnan próbálunk információhoz jutni a madarak meghatározásában. 🙂 …persze ez neked plusz feladat.

    • Ebben én is vétkes vagyok 🙁 Emlékszem, még a Facebookon írtam neked, hogy a pintyfélék a tél második felében odatalálhatnak. Mivel én speciel etettem 9. emeleten is, és bár a cinegék nem jártak fel, ám a csízek, zöldikék, tengelicék simán. Azért olyan nagy magasságban etetni biztosan necces, legalábbis két esélyes. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük